Haberler

Konteyner Kentte Dünya Çocuk Günü Etkinliği

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli ailelerin çocukları, Dünya Çocuk Günü'nü kutladı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli ailelerin çocukları için Dünya Çocuk Günü etkinliği düzenlendi.

Malatya Valiliğinin merkeze bağlı Fatih köyündeki Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen konteyner kentte organize ettiği etkinliğin açılışında konuşan Vali Vasip Şahin, Dünya Çocuk Günü'nü Suriyeli çocuklarla kutlamak istediklerini belirtti.

Konteyner kentte düzenledikleri programların sadece eğlence içerikli olmadığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız artık okullarına gitmeye başladı. Suriyeli çocuklar hem Türkçe hem de Arapça'dan oluşan bir müfredat kapsamında eğitim görüyor. Böylece en azından geleceğe hazırlanmaları noktasında, geri kalmamaları adına bir takım bilgi desteğiyle onların yanında olmaya çalışıyoruz. Hem öğretmenlerimiz hem idarecilerimiz büyük bir hassasiyetle çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza eğitim vermeye çalışıyor. İnşallah buradaki faaliyetlerden umduğumuz faydayı elde ederiz, çocuklarımızı da Suriye'nin mutlu geleceğine hazılamış oluruz."

"Çocuk ağrlıklı bir kampımız var" -

Konteyner kentteki sığınmacı sayısının 7 bin 56'ya ulaştığını belirten Şahin, "Bunların yaklaşık 4 bin 700'ü çocuk. Çocuk ağırlıklı bir kampımız var. Kamptaki erkek sayımız oldukça az, daha çok yaşlı, kadın ve çocuklardan oluşuyor" diye konuştu.

Konteyner kentte yaşayan çocuklardan Hassan Tokatli (14), Türkiye'yi çok sevdiğini belirterek, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Türkiye'ye çok teşekkür ederim. Valimize çok teşekkür ederim. Altıncı sınıfa gidiyorum. Konteyner kentten memnunum. Bize Arapça ve Türkçe eğitim veriliyorr" dedi.

Esma Recep (6) de, "Üç kardeştik. Bir kardeşim savaşta öldü. Kardeşimi Beşşar Esad öldürdü" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Kazım Karabekir İlköğretim Okulu halk oyunu ekibi gösteri sundu. Sanatçı Burak Sezer ve Suriye Çocuk Korosu şarkı söyledi. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title