Haberler

Konteyner Kentte Bayramlaşma

Kilis Valisi İsmail Çataklı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve konteyner kentte yerleşen Suriyeli sığınmacılarla bayramlaştı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve konteyner kentte yerleşen Suriyeli sığınmacılarla bayramlaştı.

Vali Çataklı, Öncüpınar Konteyner Kentte düzenlenen bayramlaşma töreni kapsamında 2 nolu sosyal tesis toplantı salonunda Suriyeli kanaat önderleriyle bir araya gelerek talep ve sorunlarını dinledi.

Suriyelilerin bundan sonraki bayramları kendi ülkelerinde geçirmeleri temennisinde bulunan Çataklı, Türkiye'nin Suriye'de barışın bir an önce sağlanması ve demokrasinin gelmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini kaydetti.

Vali Çataklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah çok uzun sürmeden Suriye'de sağlıklı, yaşanabilir bir ortam oluşur ve herkes kendi evine, yurduna ve toprağına tekrar kavuşur. Türkiye'ye düşen Müslüman bir ülke olarak sizlere ev sahipliği yapmak ve imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalışmak. Elbette bu yapılanlar yeterli değil. Hiçbirisi sizi kendi evinizde hissettirmez o konuda bir tereddüt yok. En azından gün gelip Allah kısmet eder de evlerinize yurtlarınıza döndüğünüzde bizden razı olmanız bizim için yeterli."

Suriyeli Vechi Ermiş de "Türkiye'de her türlü ihtiyacımız karşılanıyor ancak yine de insanın vatanı gibisi yok" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Çataklı ve beraberindekiler, Elbeyli Konteyner Kente geçerek oradaki programa katıldı.

Bayramlaşma töreninde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, bazı daire müdürleri ve konteyner kent yetkilileri de hazır bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title