Haberler

Konteyner Kentte Bayramlaşma

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'teki konteyner kentte yerleşen Suriyeli sığınmacılarla bayramlaştı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kilis'teki konteyner kentte yerleşen Suriyeli sığınmacılarla bayramlaştı.

Vali Tapsız, konteyner kentte düzenlenen bayramlaşma töreni öncesi Suriyelileri kaldıkları konteyner kentte ziyaret ederek, talep ve sorunlarını dinledi.

Daha sonra Türkiye ve Suriye Kardeşlik Evi'nde düzenlenen törene katılan Tapsız, burada yaptığı konuşmada, kampta yaşayan kanaat önderlerinden zaman zaman konteyner kent sakinleri arasında çıkan anlaşmazlıklara son vermelerini istedi.

Konuşmasında birlik, beraberlik ve kardeşlik olgusuna vurgu yapan Tapsız, Suriyeli vatandaşların çektikleri her türlü acıya ortak olmaya devam edeceklerini belirtti.

Suriyelilerin bundan sonraki bayramlarını kendi ülkelerinde kutlamaları temennisinde bulunan Tapsız, hükümetin Suriye'de barışın bir an önce sağlanması ve demokrasinin gelmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini ifade ederek, "Kimse buradaki huzurumuzu ve ağız tadımızı kaçırmasın. Türk devleti ve milleti olarak bizler her zaman sizlerin yanınızdayız. Sizlerin her türlü ihtiyaçlarınızı karşılamak adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizleri seviyor, önemsiyor ve her bulduğumuz fırsatta sizlerle birlikte oluyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ülkelerinde ressam olan bazı Suriyeliler, Vali Tapsız'ın resminin bulunduğu tabloyu kendisine hediye etti.

Bayramlaşma törenine Garnizon Komutanı Jandarma Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Elbeyli Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı ve konteyner kent yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Tapsız Türkiye Suriye Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title