Haberler

Konteyner Kentlerde Buruk Bayram

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Konteynerkent cami genel görüntü

Bayram namazı kılınması

Suriyeli Muhammet Derbez ve Fehmi Deri'nin konuşması

- Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Suriyeliler Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı

Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Suriyeliler Ramazan Bayramı'nı ülkelerinden uzakta karşılamanın burukluğunu yaşadı.

Kilis'te, Suriyelilerin barındığı Öncüpınar ve Elbeyli konteyner kentlerindeki camilerinde saf tutan Suriyeliler bayram namazını kıldı.

Hutbenin ardından Suriyeliler, Suriye'ye barış ve huzurun gelmesi, kan ve gözyaşının dinmesi için dua etti.

Namazın ardından bayramlaşma töreni yapıldı.

Suriyeli Muhammet Derbez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bayramı daha ülkesinden uzakta geçirmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'nin Suriyelilere "ensar" ve "muhacir" anlayışıyla yaklaştığını anlatan Derbez, bu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Türk halkının yaptıklarını asla unutmayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkler bize 'ensar' bizde onlara 'muhacir' olduk. Türkiye ikinci vatanımız gibi oldu. Türk devleti ve halkı bize her türlü desteği sağlıyor ancak insanın kendi vatanı gibisi yok. İnşallah savaş biter ve bundan sonraki bayramlarda ülkemizde yakınlarımızla birlikte geçiririz. İnanıyorum ki Türkiye ve Suriye arasında ilişkiler bundan böyle daha iyi olacaktır. Türkler bize kardeşlik ilişkilerini en iyi şekilde göstermişlerdir. Suriye'de olduğu gibi Türkiye'de de terör olayları var inşallah bu sıkıntılar geçer."

Fehmi Deri ise Türkiye'de kendileri için her türlü desteğin verildiğini ancak insanın kendi vatanı gibisi olmadığını belirterek, 4 bayramdır ülkesinden uzakta olduğunu, tüm temennilerinin savaşın bitmesi ve artık ülkelerine dönmek olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Bayramı Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title