Haberler

Konserlerle Çocuklara Çok Sesli Müziği Sevdiriyorlar

Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Topluluğu üyeleri, her hafta bir okulda konser vererek, öğrencilere çok sesli müziği sevdiriyor.

CİHAN DEMİRCİ - Trakya Üniversitesi (TÜ) Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Topluluğu üyeleri, her hafta bir okulda konser vererek, öğrencilere çok sesli müziği sevdiriyor.

Öğretim görevlisi, yüksek lisans ve lisans öğrencilerinden oluşan topluluk üyeleri, konserin ardından öğrencilere kullandıkları müzik aletleri hakkında da bilgi veriyor.

Mozart, Brahms, Anderson, Bartok ve Grieg gibi bestekarların eserlerini seslendiren topluluk üyeleri, bu hafta Hacıilbey Mensucat Santral Ortaokulu öğrencilerine konser verdi.

TÜ Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü Öğretim Görevlisi ve Oda Müziği Topluluğu Başkanı Sela Can Dökmeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik kültüründe farkındalık oluşturmak amacıyla projeyi okullarda uyguladıklarını söyledi.

Davet edildikleri devlet okullarına seve seve giderek çok sesli müziği anlattıklarını ifade eden Dökmeci, şöyle konuştu:

"Konserlerimizde daha çok klasik batı müziği eserleri seslendiriyoruz çünkü o yönden bizim öğrencilerimizde bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Konserlerimizde klasik batı müziği eserlerini tanıtırken Türk bestekarların eserlerini de seslendiriyoruz. Öğrencilerin ilgisinden memnunuz. Yavaş parçalarda bazen sıkılabiliyorlar ama genel olarak hoşlarına gidiyor. Bugüne kadar 6 okula gittik ve programlarımız yaklaşık 40 dakika sürüyor. Öğrencilerin konserlerimizi pür dikkat dinlemesi mutluluk verici."

Dökmeci, Edirne merkezdeki okulların ardından ilçe, belde ve köylerdeki okullarda konserler vermeyi planladıklarını söyledi.

"Müzik kulağı küçük yaşlarda oluşuyor"

TÜ Devlet Konservatuvarı lisans ikinci sınıf öğrencisi ve keman sanatçısı Göknur Bilgin de müzik kulağının küçük yaşlarda oluştuğunu söyledi.

Çocuklarda klasik müzik kültürü oluşturmayı ve müziği sevdirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bilgin, "Öğrenciler konserlerimizde kullandığımız keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletlerini bilmiyor. Projemiz kapsamında onlara müzik aletlerinin seslerini dinletiyoruz ve kullanımını anlatıyoruz." dedi.

Bilgin, grubun üyelerinden Eylül Öztürk'ün kemanı, Ayşe Yavuz'un viyolayı, Batuhan Işık'ın da viyolonseli öğrencilere tanıttığını aktardı.

Hacıilbey Mensucat Santral Ortaokulu Müzik Öğretmeni Selin Akyol ise öğrencilerin müzik kitabında öğrendiklerini pratikte görmesinin onlara katkı sağladığını söyledi.

Bölgenin öğrencilerinin müziği 9/8'lik ritmden ibaret zannettiğini dile getiren Akyol, konserin ardından bazı öğrencilerin viyolonsel ve kontrbas gibi müzik aletlerine ilgi duyduğunu vurguladı.

Hacıilbey Mensucat Santral Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencisi Hayrunisa Kahraman da müzik dinlemeyi sevdiğini ancak klasik batı müziğini ilk kez dinlediğini ifade etti.

Müzikle ilgili eğitim almak istediğini belirten Kahraman, ailesinden keman almalarını isteyeceği söyledi.

Baybora Mehmetoğlu da ailesinde üflemeli, yaylı çalgı çalan akrabalarının olduğunu ve kontrbas çalmayı hayal ettiğini ifade etti.

Emre Kağan Bektaş ise konserin kendisine ve arkadaşlarına müzik kültürü açısından katkıda bulunduğunu belirterek, konservatuvarda okumayı hayal ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Mozart Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title