Haberler

Kongra Gel Eş Başkanı Remzi Kartal: Ağrı Olayı Mutlaka Aydınlatılmalı

Pkk'nın siyasi kanadı konumundaki 'Konga Gel' (Halk Kongresi) Eş Başkanı Remzi Kartal, İstanbul'da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi, Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırı ardından Ağrı'da meydana gelen 'Provokasyon' olarak nitelendirdiği olayın mutlaka aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Pkk'nın siyasi kanadı konumundaki 'Konga Gel' (Halk Kongresi) Eş Başkanı Remzi Kartal, İstanbul'da Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi, Fenerbahçe kafilesine yönelik saldırı ardından Ağrı'da meydana gelen 'Provokasyon' olarak nitelendirdiği olayın mutlaka aydınlatılması gerektiğini söyledi. Kartal, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama ile seçim sürecine müdahale ettiğini öne sürerken, hükümetin HDP'nin barajı aşacağını ve sağ oyların MHP'ye kaydığını gördüğü için provokasyon peşinde olduğunu öne sürdü.

Uydu aracılığı ile Avrupa'dan yayın yapan 'Med-Nuçe TV'nin stüdyo konuğu olan Remzi Kartal, Ağrı'da HDP'nin düzenlemeye karar verdiği fidan dikme etkinliğinin birkaç gün öncesinden valiliğe bildirildiğini, tamamen sivil bu etkinliğin hazırlıkların yapıldığını belirtirken, "Seçim zamanı. Dolayısı ile bütün siyasi partilerin kendi kitlesine, halka yönelik, siyasal sürece denk gelecek farklı etkinlikleri oluyor. Bu da onlardan biri" dedi. Kartal, 1 gün önce etkinliğin yapılacağı Tendürek Dağı'ndaki bölgeye yakın alana helikopterle 15 askerden oluşan tim indirildiğini öne sürerek şöyle dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçleri de orasının gerillanın yaşadığı bölge olduğu biliyor. 11 Nisan'da halkın gidişini engelliyorlar. Halk oraya birim getirildiğini, çatışma çıkacağını anlıyor. Çatışmayı önlemek amacıyla HDP'li oradaki yetkililer müdahale ediyor, alana giriyorlar. 1 helikopter Diyadin HDP eski ilçe başkanı Cezmi Budak'ı doğrudan hedefliyor ve onu şehit ediyor. Diğer siviller ve 1 gerilla yaralanıyor. İlk ateş eden helikopter, asker. Oraya askeri getirip bırakan; kültürel etkinliği sabote etmek isteyen, 15 kişilik grubun bırakanlar gerilla tarafından onların katledilmesini istiyor. Gerilla doğrudan öldürme amacıyla müdahale etse, hepsi yaşamlarını yitirecek. Ayaklarına, farklı biçimde ateş ederek ve kendilerini de o bölgeden çekmiştir."

Aynı zamanda kapatılan DEP'in eski milletvekili olan Remzi Kartal, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama başlı başına suç olduğunu öne sürerken, "Askeri anlamda risk varsa önlem alınır. 'Örgüt, HDP lehine propaganda yapacaktı bunun önünü kesmek için bunu yaptık' deniliyor. Bunu yapmak senin görevin mi? Bir parti, halka, kitlesine yönelik etkinlik yapmaya kalkıyor. Varsa propaganda yapması son derece doğal. Siyasi partilere müdahale vali ile ilgili bir şey değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel komutan konumunda. Bulunduğu yer Sakarya ve operasyonu yönetir bir eda, üslupla orada çıkabilecek askerlerin cenazesi için kamuoyu oluşturup seçim havasına gitmek istemektedir" iddialarında bulundu.

Remzi Kartal, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 14 Temmuz 2011 tarihinde bir grup askerin şehit edildiği olayın benzerinin gerçekleştirilmek istendiğini, son dönemde İstanbul'da savcının şehit edilmesi, Trabzon'da Fenerbahçe'nin silahlı saldırıya uğraması gibi karanlık olaylar meydana geldiğini söyledi. Kartal, Genelkurmay Başkanlığı'nın son olayla tamamen AKP'ye endeksli güç olarak seçime doğrudan müdahale ederek suç işlediğini, her şeyin kaydedilen video ve fotoğrafları ile kamuoyunun gözleri önünde cereyan ettiğini iddialarına ekledi. Kartal, Ağrı'daki PKK'lı grubun yukarıdan gelen helikopter ateşine karşı ölmemek ve öldürmemek için, çalıştığını, orada olan bitenlerin yerinde araştırılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için Türkiye'de muhalefet başta olmak üzere her kesime görev düştüğünü, desteği giderek azalan AK Parti'nin HDP'nin barajı aşması ve MHP'ye kayan sağ oyların önüne geçmek için provokasyon peşinde olduğunu savundu. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Remzi Kartal İstanbul Ağrı Pkk Politika Güncel Haberler

title