Haberler

Almanya Bu Kahraman Türkü Konuşuyor

Güncelleme:

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Ali Kurt, Ren Nehri'ne düşen Afrikalı iki kız çocuğunu kurtardı. Fakat kendi nehirde kayboldu.

Almanya'nın Köln kentinde, Ren Nehri'ne düşen 6 ve 10 yaşlarındaki Afrikalı iki kız çocuğunu kurtaran 47 yaşındaki Ali Kurt nehirde kayboldu. Nehirde yapılan arama tarama çalışmalarında Kurt'a ulaşılamazken, 6 yaşındaki kız çocuğunun kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, diğerinin hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı.

EVİNDE OTURURKEN NEHRE DÜŞTÜĞÜNÜ GÖRDÜ

Köln'de Ren Nehri kenarındaki evinde oturan Ali Kurt, 6 ve 10 yaşındaki iki çocuğun nehre düştüğünü gördü. Hemen nehir kenarına koşan 3 çocuk babası Kurt, nehre atladı. Çocukları kıyıya çıkartan Kurt, bu sırada akıntıya kapılarak nehrin bulanık sularında gözden kayboldu. İhbar üzerine sevk edilen ambulansla 2 kız çocuğu hastaneye kaldırılırken, çok sayıda bot, 2 helikopter ve dalgıçlar 15 kilometre boyunca nehirde Kurt'u aradı. Ekiplerin yaptığı arama tarama çalışmalarında Ali Kurt'a ulaşılamadı. Ekipler, arama tarama çalışmalarına ara verirken yakınları nehrin kenarında ayrılmayarak Kurt'tan gelecek haberi umutla beklemeye başladı.

Bu arada Kurt'un nehirden kurtardığı Kongolu 6 yaşında kız kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Diğer kız çocuğunun ise hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

"O DOĞRUSUNU YAPTI, AMA CİĞERİMİZİ YAKTI"

Ren Nehri kenarında bekleyen Ali Kurt'un kayınbiraderi Cemal Kerik, "Dışarıdan çocukların imdat seslerini duyarak koşmuş. Tereddüt etmeden, ayakkabılarını çıkartıp nehre atlamış. Çocukları iterek dışarı çıkartmış. Bu bölgede arama çalışmaları sonuç vermedi. Artık Leverkusen taraflarında arıyorlar. Nehirden çıkardığı çocuklar Kongolu. Söz konusu insan olunca rengin anlamı yok. Yaptığı şey çok doğruydu ama bizim ciğerimizi yaktı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title