Haberler

Konaklılara Beş Yıldızlı Hizmet

Güncelleme:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş iç mefruşatı tamamlanan Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi'ni gezdi. Halil Rıfat Paşa semtinde inşa edilen ve kısa bir süre içinde hizmete açılması beklenen merkezin Türkiye'ye örnek olacağını kaydeden Başkan Pekdaş, merkez sayesinde Konaklıların aktif ve sağlıklı bir yaşlanma süreci geçireceğini söyledi. Merkezde her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü dile getiren Pekdaş, sunulan hizmetlerden hiçbir ücret alınmayacağı gibi başvuranlardan da herhangi bir talepte bulunmayacaklarını dile getirdi.

BOŞ ZAMANLAR DEĞERLENİYOR

Zemin altında iki kat olmak üzere toplam 7 kattan oluşan merkezin hafta içi mesai saatlerinde hizmet vereceğini belirten Pekdaş, tesisin 55 yaş üstü sağlıklı ve öz bakımını yapabilen Konaklı vatandaşları ağırlayacağını dile getirdi. Başkan Pekdaş, "Giderek yaşlanan bir dünyada ve yaşlı nüfusunun giderek arttığı bir kentte yaşıyoruz. Bu doğrultuda Konak Belediyesi olarak ileri yaştaki vatandaşlarımıza destek için bu merkezi hizmete açıyoruz. Özellikle emekli olan vatandaşlarımız artan boş zamanlarını nasıl etkili ve verimli kullanacağını bilmiyor. Bu merkez ile ileri yaştaki hemşerilerimiz günlük aktivitelerini yerine getirirken, aynı zamanda keyifli bir gün geçirme imkanı da bulacak" dedi. Başkan Pekdaş, merkezin inşasına bağışlarıyla destek olan İzmirli hayırsever Sıdıka Saadet Mirci'ye de teşekkür etti.

KONFOR VE HİZMET ÖN PLANDA

Konak Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi Konak sınırları içinde ikamet eden 55 yaş üstü vatandaşlara hizmet verecek. Beş yıldızlı otel konforunu aratmayan merkezde 1 doktor, 1 yaşlı bakım teknikeri, 1 laborant, bir spor öğretmeni ile 3 hemşire, 3 güvenlik ve 3'te hizmetli personel görev yapacak. İleri yaştaki vatandaşların vücut ve zihin zindeliklerini sürdürebilecekleri, sosyal paylaşımda bulunabilecekleri bir ortam sunan merkezde ayrıca bilgisayar odası, bay ve bayan kuaför hizmetleri, jimnastik salonu, sinema salonu, hobi mutfağı, oyun mutfağı, okuma salonları, televizyon odası, müzik odası ve kantin yer alıyor. Ayrıca el becerilerini geliştirmek ve yaşamlarını çeşitli sosyal aktivitelerle daha kaliteli hale getirmek için de sinema gösterimleri, kültür gezileri, bilgisayar eğitimi, şiir okuma faaliyetleri, koro çalışmaları, okuma-yazma kursları ile çeşitli hobi kursları da verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sema Pekdaş Türkiye Konaklı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title