Haberler

Konakkuran'da Belediye Hizmetleri

Konakkuran Belde Belediye Başkanı Bülent Ateş, yaşama geçirdiği hizmetlerle beldede birçok ilke imza attı.

Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temel amacının beldeyle hizmet olduğunu söyledi.

Bölge için barış ortamının sağlanmasının önemine dikkat çeken Ateş, şöyle konuştu:

"Biz gerçekten hizmetten mahrumuz. İller Bankasından beldemize gelen 35 bin lira kadar bir para var. Onunla ancak personel maaşlarını ödüyor, araçların bakımını yapıyor ve belediyenin geçmişten gelen borçlarını kapatıyoruz. Çünkü burası aslında yavaş yavaş eriyen bir yer haline geldi. Eskiden 4 bine yakın nüfusumuz vardı, şimdi nüfus bin 800'lere kadar indi. Sadece geçen yıl 128 kişi göç etti. Göçlerin en büyük nedeni barış ve huzur içinde bir hayatın olmamasıydı. Bunlar olmayınca ekonomi de güçlenmiyor, işsizlik büyüyor. O yüzden biz önce barış istiyoruz."

Bir yıl içinde Konakkuran'da yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Ateş, beldenin en büyük sorununun içme suyu ve alt yapı olduğunu ifade etti.

Beldede 20 yılda bu sorunların aşılmadığını anımsatan Ateş, şunları dile getirdi:

"Göreve geldiğimde ilk olarak alt yapı çalışmalarına başladım. İller Bankasına yaptığım müracaat sonucu önümüzdeki günlerde alt yapı proje ihalesi yapılacak. İnşallah bu yıl alt yapı çalışmalarımız başlayacak. Su ile ilgili yaptığımız çalışmalarda eskiden saatte beldeye 2 ton su verilirken, yeni aldığımız ekipmanlarla beldemize saate 67 ton su veriliyor. Su sorununu büyük ölçüde çözdük. Belde merkezinde yolların tamamını kumladık. Karayolları Genel Müdürlüğü ile irtibata geçerek Malazgirt'ten beldemize kadar olan yolun durumunu anlattık. İlk etapda kış şartlarından dolayı bozulan yolları onardılar. Bu yıl yolumuzu yeniden yapacaklarını söylediler. Beldeden geçen dere için ise DSİ ile irtibat halindeyiz. Bu yıl ıslah çalışmalarının başlatılması için çalışmalarımız devam edecek."

Belediye binasında kullanılmayan alanları çocuk merkezi ve kütüphane oluşturmak ve çeşitli kültür sanat, spor kurslarını açmak için kullandıklarını anlatan Ateş, ayrıca çocuk parklarını yaparak çocukların eğlenmesini sağlamak amacıyla projeler hazırladıklarını söyledi.

Ateş, "SODES'e 4 proje sunduk. Belediyemiz kurulduğu andan beri imkansızlıklardan dolayı çocuklara yönelik herhangi bir hizmet vermemiş. Beldedeki yüzlerce çocuğa farklı konularda eğitimler verdik" dedi.

Belediye araçlarının tamamını bakım ve onarımdan geçirdiklerini de ifade eden Ateş, makam araçlarının tamircide borcundan dolayı rehin kaldığını anımsattı.

Yaklaşık 35 bin lira harcayarak makam aracını faal duruma getirdiklerini anlatan Ateş, diğer araçları da onardıklarını söyledi.

Belediye çalışanlarının artık düzenli maaş aldığını belirten Ateş, beldeyi daha yaşanabilir bir yer yapmak için gece gündüz çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Konakkuran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title