Haberler

Konak'ta Yaz Okulları Eğitimi Başladı

Konak Belediyesi’nin yaz okullarındaki eğitimleri başladı.

Konak Belediyesi'nin yaz okullarındaki eğitimleri başladı. Okulların kapanmasının ardından yazı şehirde karşılayan Konaklı çocuklar düşünülerek açılan yaz okullarındaki öğrenciler, vakitlerini hem eğlenerek hem de öğrenerek değerlendiriyor.

Yazı şehirde karşılayan Konaklı çocuklar düşünülerek Konak Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen yaz okullarındaki eğitimler başladı. Konak Belediyesi'nin Gültepe Semt Merkezi ile Güzelyalı ve Selahattin Akçiçek kültür merkezlerinde dörder haftalık toplam iki dönem halinde ders verilen yaz okullarına 7-14 yaş aralığında 400'den fazla çocuğun katılması planlanıyor.

Eğlenceli dersler başladı

Öğrencileri yaz tatilinde faydalı aktivitelere yönlendirerek boş vakitlerini değerlendirmeyi amaçlayan yaz okullarında bu yıl çok eğlenceli ve eğitici bir içerik uygulanıyor. Çocukların yeteneğinin ön plana çıkarıldığı eğlenceli sanatsal atölyelerde; çocuk felsefesi, düşünce eğitimi, güneş sistemi ve gökyüzü, eğlenceli matematik, ritim atölyesi, yaratıcı drama atölyesi, farkındalık atölyesi gibi çalışmalar yapılacak. Konusunda uzman eğitmenler tarafından hafta içi her gün verilecek dersler Güzelyalı Kültür Merkezi'nde 09.30-12.30 saatleri arasında yapılırken, Gültepe Semt Merkezi ile Selehattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde öğleden sonra 13.30-16.30 saatleri arasında verilecek. Açılan kurslar sayesinde öğrenciler yaşıtlarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirirken aynı zamanda da ilgi alanlarına göre seçtikleri branşlarda keyifli saatler yaşıyor.

Veliler de boş kalmayacak

Konak Belediyesi'nin yaz okullarında veliler de unutulmadı. Eş zamanlı olarak velilere de, 'Başarıda iletişimin etkileri, çocuk istismarı ve ihmali, bağımlılıkla mücadele ve çocuk eğitimine başka pencereden bakmak' konularında bilgilendirici eğitimler verilecek. Temmuz ve ağustos olmak üzere toplam iki dönem olacak yaz okullarının ikinci dönem başvurularının devam ettiği belirtilirken, Konak'ta yaşayan 7-14 yaş aralığındaki tüm çocukların başvuru yapabileceği dile getirildi.

Spor okulları devam ediyor

Öte yandan Konak Belediyesi'nin başarıyla sürdürdüğü spor okulları da yazın eğitim vermeye devam ediyor. Futbol, atletizm, tekvando, jimnastik branşlarında verilen kurslar tatilde de büyük ilgi görüyor. Yaz tatilinde spordan uzak kalmak istemeyen çocuklar, devam eden kurslar sayesinde yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güzelyalı Konaklı Gültepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title