Haberler

Konak'ta Yaya Güvenliği Ön Planda

Konak’ta yayalar için elverişsiz durumda olan sokaklar yeniden tasarlanarak güvenli hale getiriliyor.

Konak'ta yayalar için elverişsiz durumda olan sokaklar yeniden tasarlanarak güvenli hale getiriliyor.

Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar kapsamında son olarak Muratreis Mahallesindeki altı sokakta kaldırım yapımına başlanıldı. Hatay Kapalı Pazaryeri'nin çevresindeki sokakları kapsayan çalışmaların ilk etabında 244, 245, 251 ve 258 numaralı sokakların tamamında, 201 ve 255 numaralı sokakların ise bir bölümünde düzenlemeler yapılıyor.

Engel olmayacak

Altyapı çalışmaları biten sokaklarda inşa edilecek yeni kaldırımlar sayesinde yayalar artık daha güvenli bir şekilde yürüyebilecek. Beton malzeme kullanılarak yapılan kaldırımlar engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlandı. Genişliği en az 1,5 metre olan kaldırımlarda görme engelli vatandaşlar için sarı renkli kabartmalı yürüme bantları da yer alacak. Ayrıca pazar ve bebek arabalı vatandaşlar da geçişleri sırasında her hangi bir sıkıntı yaşamayacak. Kaldırımların tamamlanmasının ardından Konak Belediyesi sokakların tümünü asfaltlayacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title