Haberler

Konak'ta Son Kararı Halk Verecek

Güncelleme:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yürütülen her türlü belediyecilik hizmetinde uygulanacak yöntemleri halka soracaklarını söyledi.

İlçedeki 113 muhtarı tek tek dinleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çöp toplamadan kaldırım düzenlemelerine kadar yürütülen her türlü belediyecilik hizmetinde uygulanacak yöntemleri halka soracaklarını söyledi.

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilkini Gültepe'den başlattığı muhtar toplantılarının sonuncusunu ilçe merkezindeki 12 muhtarla biraraya gelerek yaptı. Bugüne kadar Gültepe, Basmane, Güzelyalı, Alsancak, Yenişehir ve Eşrefpaşa bölgelerindeki muhtarlarla gerçekleşen toplantıların sonuncusuna Odunkapı, Fevzi Paşa, Namık Kemal, Fatih, Bozkurt, Konak, Kahraman Mescit, Sümer, Yıldız, Güzelyurt, Şehit Nedim Tuğaltay ve Türkyılmaz mahalle muhtarları katıldı. Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya daha önceki toplantılarda olduğu gibi Konak Belediye bürokratlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası ve İZBETON yetkilileri de katıldı.

YÖNTEMLER BELİRLENECEK

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bugüne kadar yapılan 6 toplantıda olduğu gibi son toplantıda da muhtarları tek tek dinleyerek, mahalleleriyle ilgili şikayet ve talepleri aldı. 12 muhtarın görev yaptığı bölgenin sadece Konak'ı değil tüm İzmir'i ilgilendirdiğini ifade eden Pekdaş, başta temizlik, yol ve kaldırım çalışmaları olmak üzere yapılacak her türlü belediyecilik hizmetinde uygulanacak yöntemleri vatandaşa soracaklarını söyledi. Pekdaş, "Konak bölgesi merkezi konumuyla tüm İzmir'in sorumluluğunu taşıyan bir bölge. Burada yapılacak çalışmalar da muhtarlarımızın yanı sıra bölge esnafının ve halkın önerilerini alacağız. Sık sık biraraya gelerek toplantılar düzenleyeceğiz. Uygulanacak yöntemlere birlikte karar vereceğiz" dedi.

SORUNLAR BİRLİKTE ÇÖZÜLECEK

Göreve geldiği günden bugüne katılımcı yönetim anlayışını uygulayan Başkan Pekdaş, muhtarlarla gerçekleştirilen toplantılar sayesinde Konak'ın her bölgesinin sorunlarını muhataplarından dinleme fırsatı bulduğunu belirterek; "113 muhtar arkadaşımızla biraraya gelerek aslında sokak sokak, tüm Konak'a hitap ediyoruz. Biz bu toplantılarımızda muhtarlarımızı dinliyoruz; önerilerini ve eleştirilerini dikkate alıyoruz. Bundan sonra da bu toplantıları belli periyotlarla da devam ettireceğiz" diye konuştu. Başkan Pekdaş, sorunları el ele vererek birlikte çözeceklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Güzelyalı Gültepe Konak Yerel Haberler

title