Haberler

Konak'ta Sanat Sokağa İniyor

Konak Belediyesi tarafından daha önce üç kez düzenlenen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali beş yıllık bir aranın ardından yeniden hayata geçiriliyor.

Konak Belediyesi tarafından daha önce üç kez düzenlenen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali beş yıllık bir aranın ardından yeniden hayata geçiriliyor. 2005 yılında yaşama veda eden İzmirli tiyatro oyuncusu ve yönetmen Mehmet Ulusoy anısına düzenlenen festivalin 4'üncüsü 11-14 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Festivalde yer alacak 50'ye yakın özel tiyatro, oyunculuk okulu ve atölyesi sayesinde tiyatro sanatı sokağa taşınacak.

HER SOKAK BİR SAHNE OLACAK

Özellikle çocukların tiyatroyla buluşmasını sağlayacak festivalin açılışı, 11 Haziran'da düzenlenecek kortej yürüyüşüyle yapılacak. Saat 18.00'de Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Yakın Kitapevi önünden başlayarak ve Sevinç Pastanesi önüne dek sürecek yürüyüş sonunda festivalin açılış bildirgesi okunacak. Tiyatro oyunlarının yanı sıra söyleşi ve çocuklar için eğlenceli drama çalışmaların yer alacak festival kapsamında Gültepe ve Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı'nda sahnelenecek oyunlarla sanatseverler tiyatroyla buluşacak. Açılışının hemen ardından hızla sokaklara yayılacak festivalde ayrıca Agora, Kadifekale, Hatay, Çimentepe, Karataş ve Alsancak sokaklarında birbirinden renkli ve farklı etkinlikler düzenlenerek, sanat sokakla buluşacak.

PEKDAŞ'TAN DAVET

Her fırsatta Konak'ta belediye başkanının keyfine göre yapılan sözde kültür projeleri döneminin sona erdiğini belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tiyatroyu sadece kapalı alanlarla sınırlamak yerine sokağa taşıyarak her yurttaşın sanatla tanışmasını sağlayacaklarını söyledi. Pekdaş, tüm İzmirlileri 4.Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali'ne davet etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ulusoy Sema Pekdaş Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title