Haberler

Konak'ta Örnek İşbirliği

İzmir Ticaret Odası (İTO) İş Kadınları Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri Konak’ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti.

İzmir Ticaret Odası (İTO) İş Kadınları Konseyi Yönetim Kurulu üyeleri Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ziyaret etti. İzmir ve Konak için güç birliği oluşturmak istediklerini dile getiren Konsey Başkanı Asuman Nardalı, yürüttükleri '81 İlde 81 Topuk Projesi' hakkında Başkan Pekdaş'a bilgi verdi. Beş yıl önce kurulan konseyin bugün 300'ün üzerinde İzmirli iş kadınını buluşturduğunu belirten Nardalı, konseyin girişimci kadınlardan değil, iş sahibi olan girişmiş kadınlardan kurulduğunu dile getirdi. Narladı, "İş kadınları olarak iyi proje yapan, üreten bir ekibiz. Bizi kullanabilirsiniz. İzmir için her zaman varız" dedi.

GÜÇ BİRLİĞİ GEREKİYOR

Konsey Başkanı Nardalı, Türkiye'de kadın konusunun başta medya olmak üzere pek çok alanda ajitasyon edildiğini belirterek, kadınların sadece fiziki şiddete maruz kalmadığını, ticarette de psikolojik ve sosyal şiddet gördüğünü savundu. Tüm bu zorlukların ortadan kalkması için güç birliğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Nardalı, İTO İş Kadınları Konseyi olarak hedeflerinin iş kadınları arasında sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan işbirliği yaratmak olduğunu söyledi. Edirne'den Ardahan'a kadar Türkiye'nin 81 ilindeki ticaret odalarına kayıtlı iş kadınlarıyla iş birliği yaptıklarını belirten Nardalı, "900'ün üzerinde bir iş kadını birlikteliğimiz var. Birbirimizden alışveriş yaparak birbirimize destek oluyoruz. Başta iş dünyası olmak üzere ülkemizin tüm platformlarında iş kadınlarının daha aktif ve daha güçlü yer almaları adına 81 ilimizde pek çok proje hayata geçirdik ve geçirmeye de devam edeceğiz " diye konuştu. Nardalı, Konak Belediyesi ile her türlü iş birlikteliğine açık olduklarını da sözlerine ekledi.

KENTLİLİK BİLİNCİ GELİŞMELİ

İTO İŞ Kadınları Konseyi yönetimini makamında ağırlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, İzmir'in merkez ilçesi olan Konak'ın birçok sorunu olduğunu ancak bu sorunların bu döneme kadar hep göz ardı edildiğini ifade etti. "Yurttaşların kente entegrasyonunu sağlayamadığımız sürece kentte huzur da olmaz, kentlilik bilinci de oluşmaz" diyen Başkan Pekdaş, hedeflerinin tüm yurttaşların belediye hizmetlerinden eşit faydalandığı bir yönetim yaratmak olduğunu söyledi.

KENT TARİHİ ORTAYA ÇIKARILMALI

Yerel yönetimler olarak sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine hazır olduklarını da vurgulayan Pekdaş, Konak'ta kent tarihini ortaya çıkararak turizmi canlandırmak istediklerini söyledi. Bu konuda İTO İş Kadınları Konseyi ile birlikte çalışabileceklerini belirten Pekdaş şöyle konuştu:

"İzmir'in tarihi mahalleleri burada. Hem eskiyi kurtarıp kentlilik bilincini oluşturmalıyız, hem de bu kentlilik bilincini aşılayarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan yurttaşlarımızı kalkındırmalıyız. İzmir Limanı'ndan başlayarak Basmane Oteller Bölgesi'nin ve Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın kente, turizme, ekonomiye kazandırmak zorundayız. Hanlarla ilgili çeşitli projelerimiz var. Abacıoğlu Hanı Avrupa Mimarlık ödülü almıştı, şimdi sırada Büyük Demirhan var. Burayı da Kızlarağası Hanı gibi kente kazandırmalıyız." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Türkiye İzmir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title