Haberler

Konak'ta Engelleri Fark Ettiren Gezi

Türkiye’nin ilk Engelli Farkındalık Merkezini gezen Konaklı öğrenciler, engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları bizzat deneyimleyerek, empati kurdu.

Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezini gezen Konaklı öğrenciler, engelli bireylerin karşılaştıkları zorlukları bizzat deneyimleyerek, empati kurdu.

Konak Belediyesi, ilçedeki ortaokul ve liselerde eğitim gören öğrencileri İzmir Büyükşehir Belediyesine ait Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezine götürüyor. Geçen yıl açılan merkeze düzenlenen geziler sayesinde Konaklı öğrenciler, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlamaya ve empati kurmaya başladı. Son olarak Zafer Ortaokulundan öğrenciler, Konak Belediyesince kendilerine tahsis edilen otobüslerle Limontepe'deki Engelli Farkındalık Merkezine getirildi. Engelli Farkındalık Merkezini görevli personel rehberliğinde gezme fırsatı bulan öğrenciler, farklı mekansal düzenlemeler, oyunlar, etkinlikler ve materyaller aracılığıyla engellilerin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları daha yakından deneyimledi.

Merkezdeki çeşitli uygulamalara dahil olan öğrenciler bu sayede engelli bireyleri daha iyi anlayarak, empati kurabildi. Merkezde bedensel engelliler gibi tekerlekli sandalyeye binip özel parkuru geçmeye çalışan öğrenciler, engelsiz oyun alanının yanı sıra üstün yeteneklileri anlamak için yap-yapabilirsen uygulamasına katıldı. Bu parkurun ardından öğrenme güçlüğü alanını ve Otizmli bireyleri anlamak için de duyu labirentini deneyen öğrenciler görme ve işitme engelli bireyleri anlayabilmek için de karanlık ve aydınlık mekanlara girdi. Etkinlik sonunda öğrenciler merkezden yine Konak Belediyesince alınarak evlerine bırakıldı.

Sosyal belediyeciliğin başarılı bir uygulaması olan 'Engelli Farkındalık Merkezi' İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılının Aralık ayında açıldı. Engellilerin yaşadıkları sorunlara ve sıkıntılara onların gözünden bakarak farkındalık oluşturmayı amaçlayan merkeze gelenler farklı engel gruplarının mekansal düzenlemeler, oyunlar, etkinlikler ve materyaller aracılığıyla deneyimleyebiliyor. Merkezde görme, işitme ve ortopedik engelliler alanı, tekerlekli sandalye parkuru, öğrenme güçlüğü ve üstün yetenekliler alanı, otizm labirenti, karanlık ev ve market alanı ile zihinsel engelliler alanı yer alıyor. 1,5 milyon TL'ye mal olan merkezden her yaş grubundan öğrenciler, kamu çalışanları, eğitimciler ve aileler gibi toplumun her kesiminden ve yaş grubundan bireyler yararlanabiliyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konaklı Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title