Haberler

Konak'ta Dünya Romanlar Günü Töreni

8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla İzmir’deki Roman Dernekleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla İzmir'deki Roman Dernekleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Konak ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Törende, İzmir'deki Roman Dernekleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kapsamında bir açılışın ilk adımını atmayı planladıklarını da anlatarak, "Tepecik ve Hilal mahallelerimiz arasında kalan tescilli bir yapıyı Etüt Merkezi veya Roman Kültür Sanat Merkezi olarak açmayı planlıyorduk. Hem yapı tescilli olması sebebiyle İzmir'in kültürel mirasına kaydolsun istedik hem de Roman kardeşlerimizin kültürel kimliklerini orada yaşatmalarını sağlayalım istedik. Ama genel başkanımız kısa bir süre sonra gelecek ve biz bu açılışı onunla birlikte yapacağız. Ben bugün tüm Romanların tüm Roman hemşehrilerimizin 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutluyorum ve daha güzel günlerde buluşmak üzere hep birlikte mücadeleye devam diyorum" diye konuştu.

PURÇU: "ÜLKEMİZİ ÇOK SEVİYORUZ"

CHP'den milletvekili seçilerek Ankara'ya giden Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili olan Özcan Purçu da, Romanların açta kalsa, susuzda kalsa barışın ve kardeşliğin sembolü olduğunu belirtti. Purçu, "Biz bir şey istemiyoruz. Biz Huzur barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu ülkeyi ne kadar çok seviyoruz bunu bir takım kimselerin bilmesi lazım. Biz her şartta ve her koşulda ülkemizin, halkımızın, barışın ve kardeşliğin yanındayız. Bu barış ortamına katkı koyuyorsak ne mutlu bize" dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise şöyle konuştu:

"Roman hemşehrilerimizin bir ayrıcalık, bir ayrımcılık talebi olmamıştır. Eşitlik temelinde kardeşçe ve farklılık olmaması talebi olmuştur. Romanlar bayrağına, ülkesine ve vatanına hep bağlı olmuştur. Onlar için insanlık daha önemlidir. Mutluluk için para pulun önemi yoktur. Sevgili Özcan vekilimiz Roman kardeşlerimizin Türkiye'de farklı bir yaşam için değil, eşit bir yaşam için, iş koşulları, yaşam koşulları ve sosyal koşulları için Türkiye vatandaşı olarak yaşayabilmeleri için elinden gelen her şeyi yapıyor. Ama bu sadece onun değil hepinizin işi. Başta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve onunla birlikte bütün parti örgütümüzün çok temel asli görevlerinden bir tanesi. Ben onun da sevgilerini selamlarını sizlere iletmek istiyorum" dedi. Konuşmaların ardından tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla sona erdi.

Törene, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP'nin Roman Milletvekili Özcan Purçu, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Atilla Serter, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, muhtarlar ve Roman vatandaşlar yer aldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Türkiye Konak İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title