Haberler

Konak'ta Berberlerden İşbirliği Teklifi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı ziyaret eden İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Bilgin, hasta, engelli ve ileri yaştaki yurttaşlar için hazırlanacak sosyal projelerde işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

İzmir Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Bilgin ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ı makamında ziyaret etti. Önceki gün yağan şiddetli yağmur nedeniyle Gültepe semtine bağlı Boğaziçi Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketinden ötürü Pekdaş'a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Bilgin, selde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Ümit Özkan için de başsağlığı diledi. Yaşanan acı olayın yaralarını sarmak için çalıştıklarını dile getiren Başkan Pekdaş da, doğanın dengesinin hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "Yapılması gereken yollar, inşaatlar doğanın dengesi ve iklim şartları gözetilerek yapılmak durumunda. Her şeyi istiyoruz ama nasıl bir kent coğrafyasında yaşadığımızı unutuyoruz" dedi.

DEZAVANTAJLI GRUPLARA ÜCRETSİZ TRAŞ

Ziyarette Oda olarak yürüttükleri faaliyetler hakkında kısa bir bilgi de veren Başkanı Şükrü Bilgin, sosyal sorumluluk projelerinde Konak Belediyesi'yle ortak işlere imza atmak istediklerini söyledi. Bilgin, yapılacak işbirliği sayesinde ilçedeki genç işsizlere meslek edinmelerini sağlayacak eğitici meslek edinme kursların verileceği gibi bunun yanında imzalanacak protokolle de evlerinden çıkmaları zor olan hasta, engelli ve ileri yaştaki yurttaşların evlerinde tıraş edileceğini dile getirdi. Bilgin ayrıca, dar gelirli vatandaşların yoğunlukta olduğu bölgelerde eğitim gören miniklerin de saç tıraşının da yine belediyenin desteğiyle Oda tarafından karşılanacağını söyledi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da sivil toplum örgütleriyle her zaman işbirliğine hazır olduklarını belirterek, "Şehrin enerjisini ortaya çıkartmak için birlikteliğe ihtiyacımız var. Bunun için dayanışma içinde kentin sorunlarını çözmek gerekiyor" dedi.

UCUZ TRAŞ TARİFESİ YAZSI KALKSIN

Ziyarette Berber esnafının sorunlarını da Başkan Pekdaş'la paylaşan Bilgin, en ciddi sorunun haksız rekabet olduğunu dile getirdi. Bilgin, bazı berber dükkanlarında düşük ücreti gösteren yazıların bulunduğunu belirterek, belediyenin yapmış olduğu denetlemeler sırasında bu ayrıntıya da dikkat edilmesini istedi. Asılan yazıların kaldırılması konusunda Konak Belediyesi'nden yardım isteyen Bilgin, "Konak'ta özellikle Basmane bölgesindeki dükkanlarda fiyatlar çok düşük tutuluyor. Oda olarak ucuz tıraş yapılmasından rahatsız değiliz, hatta parası olmayanı ücretsiz traş yapsın ancak tarifeye yazılarak asılmasından rahatsızız. Bizim tarifemiz belli. Başka semtlerle haksız rekabet yaratılmasını istemiyoruz. Bu bazı esnafımızın onurunu kırıyor" dedi. Başkan Pekdaş, konuyu detaylı inceleyeceklerini ve yasal mevzuat çercevesinde gerekeni yapacaklarını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Gültepe İzmir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title