Haberler

Konak Meydanı'nda Gayabi Cenaze Namazı

İzmir'in Konak Meydanı'nda toplanan bir grup Müslümanlarla Dayanışma Platformu üyesi, Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslam Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman için gayabi cenaze namazı kıldı.

İzmir'in Konak Meydanı'nda toplanan bir grup Müslümanlarla Dayanışma Platformu üyesi, Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslam Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman için gayabi cenaze namazı kıldı. Grup sık sık tekbir getirdi.

Konak Meydanı'ndaki Yalı Camii'nde Cuma namazı kılan Müslümanlarla Dayanışma Platformu üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, daha sonra idam edilen Bangladeş İslami liderlerinden Muhammed Kamaruzzaman için gıyabi cenaze namazı kıldı. 'Müslüman uyuma kardeşine sahip', 'Yaşasın ümmet dayanışması' diye slogan atan grup, sık sık tekbir getirdi. Grup adına basın açıklamasını Umutkapısı Derneği Başkanı Hacı Şakir yaptı. Bangladeş hükümetinin hukuki ve insani değerleri ayaklar altına aldığını savunan Şakir, "Yaklaşık 1.5 yıl önce Abdulkadir Molla'yı idam eden Hasina yönetimi, Cemaat-i İslam Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman'ı idam ederek bir insanlık suçuna daha imza attı. İdamın durdurulması için Cumhurbaşkanı'ndan özür dilemesi istendiğinde Kamaruzzaman'ın takındığı tavır Bangladeş İslami hareketinin teslim alınamayacağının açık bir ifadesi olmuştur. Rabbimizden aziz şehidimiz için rahmet diliyoruz" dedi. Açıklamanın ardından bir daha slogan atan grup, ardından dağıldı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title