Haberler

Konak'ın Kızları İkinci Kez Şampiyon

İzmir’in gururu Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’nda konuk ettiği Karadeniz Ereğlispor'u 4-1 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İzmir'in gururu Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı, Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nda konuk ettiği Karadeniz Ereğlispor'u 4-1 yenerek bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. En yakın rakibiyle arasındaki 6 puanlık farkı bulunan mavi beyazlı ekip, aldığı galibiyetle puanını 49'a çıkararak, geçen yılın ardından bu sezonda şampiyonluk ipini göğüsleyen takım oldu.

Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan maçı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye meclis üyeleriyle birlikte tribünde izledi. İki takımında karşılıklı ataklarıyla geçen ilk dakikaların ardından maça ağırlığını koyan Konak Belediyespor, aradığı golü 42. dakikada buldu. Ani gelişen atakta biranda kaleciyle karşı karşıya kalan Konak Belediyespor forveti Cosmina Duşa, defans oyuncusunun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Duşa, düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra ataklarını sürdüren Konak Belediyespor 2.golü çok geçmeden buldu. 45+3. dakikalarda ceza sahasına gönderilen topu iyi takip eden Cosmina Duşa takımın ikinci golünü attı.

RAKİBİNE ŞANS TANIMADI

İlk yarısı 2-0 Konak Belediyespor'un önde geçirdiği maçın ikinci yarısında da ev sahibi takımın hakimiyeti vardı. 54. dakikada ani gelişen atakta ara pasını iyi kontrol eden Yağmur Bor, Konak Belediyespor'u 3-0 öne geçiren golü attı. Üç farklı öne geçen rakibi karşısında oyun hakimiyetini yitiren Karadeniz Ereğlispor, 56. dakikada gelen 4. gole de engel olamadı. Kullanılan korner atışında kaleye yönelen topu çıkarmakta zorlanan Ereğlispor kalecisinin hatasını iyi değerlendiren Konak Belediyespor'lu Yaşam Göksu kafa vuruşuyla takımının 4. golünü attı. Skor avantajıyla kalan dakikaları rahat geçiren ev sahibi takım, maçın uzatma dakikalar da Tchkonia'nın golüne karşı koyamadı. Maçı 4-1 kazanan Konak Belediyespor bitime bir maç kala şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu. En yakın rakibi Ataşehir Belediyespor'un berabere kalmasıyla puan farkını 6'ya çıkaran Konak Belediyespor, böylelikle Şampiyonlar Ligi vizesini de almış oldu. Konak Belediyespor, 11 Mayıs Pazar günü Derincespor'la oynayacağı maçından sonra şampiyonluk kupasını kaldıracak.

FUTBOLCULARDAN GÖBEK ŞOV

Maç bitimiyle birlikte saha içinde adeta şölen yaşandı. Saha ortasında futbolcularla kucaklaşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, üst üste ikinci kez şampiyon olmanın sevincini ve gururunu yaşatan futbolcuları ve teknik heyeti kutladı. Başkan Pekdaş, galibiyeti ve akabinde gelen şampiyonluğu başta Konak olmak üzere tüm İzmir halkına armağan ettiklerini dile getirdi. Geçen sezon oldukları gibi bu sezonda liderliği kimselere bırakmadıklarını belirten Pekdaş, haftaya kupayı hep birlikte kaldıracaklarını söyledi. Kadın futbolcular zafer sevincini Konak'ın ilk kadın Belediye Başkanı Pekdaş'la birlikte doyasıya kutladı. "En büyük Başkan, bizim Başkan" sloganlarıyla Başkan Pekdaş'ı omuzlara alan futbolcular, daha sonra davul zurna eşliğinde saha ortasında göbek atarak, şampiyonluk sevincini yaşadı.

"NAĞMALUP BİTİRMEK HEDEFİMİZ"

Başarının mimarlarından Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı Teknik direktörü Hüseyin Tavur, son haftaya şampiyon olarak girdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Hedeflerinin ligi namağlup bitirmek olduğunu dile getiren Tavur, "Başta Belediye Başkanımız Sayın Sema Pekdaş olmak üzere, bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk tüm Konak'a, tüm İzmir'e armağan olsun. Futbolcularımın hepsiyle gurur duyuyorum. Artık önümüzde tek maç kaldı. Haftaya bu maçımızı da kazanarak söz verdiğimiz gibi namağlup olarak, şampiyonluğumuzu perçinlemek istiyoruz. Geçen yıl katıldığımız Şampiyonlar Ligi'nde de bu yıl gidebildiğimiz en iyi yere kadar gitmeyi hedefliyoruz" dedi. Şuana kadar çıktığı lig maçlarında yenilgi yüzü görmeyen Konak Belediyesi Kadın Futbol takımı geçen yıl UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir performans sergilemiş, çeyrek final kapısını aralayan takım Avusturya temsilcisi Neulengbach takımına elenerek 8 takım arasına kalma şansını yitirmişti. Başarılarıyla ülkemizin gururu olan Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı'ndan son olarak 8 futbolcu A Milli Takım'a çağrılma başarısı gösterdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak Belediyespor Sema Pekdaş Karadeniz İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title