Haberler

Konak'ın Kemeraltı Günleri Hız Kesmiyor

Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin birlikte düzenlediği Kemeraltı Günleri doludizgin devam ediyor.

Konak Belediyesi ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin birlikte düzenlediği Kemeraltı Günleri doludizgin devam ediyor. Etkinlikler kapsamında birbirinden renkli sokak gösterilerinin düzenlendiği Tarihi Çarşı, panel ve söyleşilere de ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'nin sayılı açık hava alışveriş merkezlerinden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda düzenlenen ve "Hoş geldin Yeni Yıl, Yeniden Kemeraltı" teması ile adeta bir şenliğe dönüşen Kemeraltı Günleri, her gün bir birinden renkli etkinliklerle devam ediyor. 28 Aralık'a kadar sokak gösterilerinin yanı sıra fotoğraf sergileri, belgesel gösterimi ve paneller de Kemeraltı Çarşısı'na gelenlere keyifli anlar yaşatacak etkinliğin yarattığı hareketlilik sayıları hızla artan modern AVM'lere karşı mücadele etmeye çalışan Çarşı esnafının da yüzünü güldürdü. Yılbaşı öncesi işlerinin yavaş yavaş artmaya başladığını belirten esnaf, düzenlenen etkinliklerin faydasını gördüklerini belirterek, işyerlerinin yanı başında düzenlenen renkli gösterileri izlemeye gelenlerin alışveriş için de dükkanlarını seçtiğini ifade etti. Kemeraltı Çarşısı'nın Hisarönü girişi, Valilik yanı ve Metro çıkışında kurulan sahnelerde düzenlenen konser ve gösteriler yoğun ilgi görürken, renkli kostümleriyle dikkat çeken palyaço ve Noel Baba da gün boyu çocuklarla oyunlar oynayarak miniklere eğlenceli anlar yaşattı.

TARİHİ ÇARŞI'YI KONUŞTULAR

Öte yandan konser ve dans gösterileriyle renklenen Kemeraltı Günleri'nde söyleşi ve paneller de düzenlendi. Sahne Tozu Tiyatrosu'nun Haldun Dormen Salonu'nda gerçekleştirilen 'Kemeraltı'nı Yazanlar' adlı panele ilgi yoğundu. Yönetmen Tahsin İşbilen'in moderatörlüğünü üstlendiği panele Yazarlar Hidayet Karakuş ve Hakan Kazım Taşkıran ile Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ufuk Tutan konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacıların Tarihi Çarşı'nın dünü ve bugününü tartıştığı panelde Kemeraltı Çarşısı hakkında bilimsel çalışmaya imza atan Doç. Dr. Ufuk Tutan, ahilik kültürünün henüz tükenmediğini vurgulayarak, "Kemeraltı Çarşı'sı AVM'lere karşı değil. Sadece onlara tanınan imkanların kendilerine de tanınmasını ve eşit şartlarda rekabet edebilmeyi istiyorlar" dedi. Aynı zamanda Kemeraltı esnafı da olan Yazar Hakan Kazım Taşkıran da Kemeraltı Çarşısı'nın gelişmesi için herkese görev düştüğünü vurguladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemeraltı Taşkıran Türkiye Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title