Haberler

Konak Belediyesinden Hayvanlar İçin Mama Aracı Uygulaması

Türkiye’de ilk kez ‘mama aracı’ ile sokak hayvanlarının imdadına koşan İzmir Konak Belediyesi haftada 4.5 ton yemek atığı topluyor.

Türkiye'de ilk kez 'mama aracı' ile sokak hayvanlarının imdadına koşan İzmir Konak Belediyesi haftada 4.5 ton yemek atığı topluyor. Toplanan yiyecekler sokaklardaki hayvanların yanı sıra barınaklara da gönderiliyor.

Konak Belediyesi'nin 'Hayvanları koruyalım, onları doyuralım' projesi kapsamında her gün yollara düşen 'Mama Aracı' sevimli dostları doyurmaya devam ediyor. Sadece üç ayda yaklaşık 50 ton yiyeceği barınaklara taşıyan mama aracı, binlerce sahipsiz hayvanı aç kalmaktan kurtardı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, projenin Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirterek destek verenlere teşekkür etti. Sevimli dostlara sahip çıkan kurumların her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Tartan, "Mama aracı diyerek yola çıktık ama kısa zamanda sevgi aracı olduk. Bu proje de Türkiye'de bir ilk. Her gün can dostlarımıza sadece yiyecek değil, aynı zamanda sevgi de taşıyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tartan Türkiye İzmir Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title