Haberler

Konak Belediyesi'nden Tepecik'e Altın Dokunuş

Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatan Konak Belediyesi, Tepecik’teki Aziziye Mülkiyeliler Parkı’nda yürüttüğü düzenlemelerin ikinci etabına da başladı.

Daha yeşil bir kent hedefiyle ilçe genelindeki parklarda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatan Konak Belediyesi, Tepecik'teki Aziziye Mülkiyeliler Parkı'nda yürüttüğü düzenlemelerin ikinci etabına da başladı.

Konak Belediyesi ekipleri, 14 bin 500 metrekarelik büyük bir alana sahip olan Tepecik'teki Aziziye Mülkiyeliler Parkı'nda ilk etap çalışmalarını tamamladı. Harekete geçen Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bu kez ikinci etap çalışmalarına geçti. Bin 180 metrekare alanı daha yenilemeye başlayan ekipler, hummalı bir çalışma başlattı.

Aziziye Mülkiyeliler Parkı'nın ilk etabında Kapılar Semti tarafındaki giriş bölümünü yeni baştan düzenleyen Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yıllardır değişmeyen taş döşemeleri tümüyle yenilerken, giriş ve çıkış yollarını kullanıma daha uygun hale getirdi. Eskiyen aydınlatma sistemleri de tamamen elden geçirilerek parkın daha aydınlık ve görünür olması sağlandı. Yetersiz çocuk oyun grubu daha büyük ve modern bir oyun grubu ile değiştirilirken, çocukların özgürce oyun oynayabilmeleri için bir de kum havuzu eklendi. Çöp kovaları ve oturma grupları da yenilenen Aziziye Mülkiyeliler Parkı'nda, vatandaşların dinlenirken ağaçların gölgesinden yararlanabilmesi için uygun olan ağaçların çevresi oturma duvarıyla donatıldı. Parkın merkezinde yer alan oturma gruplarına ise pergole eklenerek gölgelik sağlandı. Rengarenk mevsim çiçekleriyle güzelleştirilen parkta sokak hayvanları da unutulmayarak belirli noktalara su kapları yerleştirildi.

Yürütülen ikinci etap çalışmaları da oldukça yoğun şekilde devam ediyor. Parkın Yeşildere aksında bulunan eskiyen ve kullanışsız hale gelen mevcut kaldırım Fen İşleri Müdürlüğü'nce yenilenirken, parka ve iç kısımlara geçiş için yeni yol açılıyor. Park alanının bir kısmında bulunan molozları temizleyerek yeni yeşil alanları oluşturan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parkın ilk etabında yer alan ağaç dokusunu yeni alanda da devam ettirerek buraya çam, selvi, turunç ve palmiye ağaçları dikti. Ayrıca ekipler çimlendirme çalışmaları da yaptı.

BAŞKAN PEKDAŞ'TAN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, göreve geldikleri günden itibaren ilçedeki park ve yeşil alanları koruyarak, yeniden görür hale getirmeye başladıklarını söyledi. Konak'ta mevcut yeşil alanlara ek yeni yeşil alanlar açmanın zor olduğunu; ancak eldeki parkların daha düzgün ve kullanışlı hale getirilerek vatandaşların hizmetine sunulduğunu dile getiren Pekdaş, yürütülen düzenleme çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini söyledi. Belediyenin yaptığı bakım ve onarım çalışmalarına halkın da koruyarak destek vermesini isteyen Başkan Pekdaş, "Belediye olarak bizler en iyi hizmeti sunmakla görevliyiz ancak vatandaşlarımız da park ve yeşil alan gibi kamuya açık bölgeleri koruyarak ve temiz tutarak bizlere destek olabilirler" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aziziye Tepecik Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title