Haberler

Konak Belediyesi'nde 30.yıl Coşkusu

Güncelleme:

Konak Belediyesi'nin ilk meclis toplantısının 30'uncu yıldönümü törenle kutlandı.

Konak Belediyesi'nin ilk meclis toplantısının 30'uncu yıldönümü törenle kutlandı. Tarihinde ilk kez yapılan tören hayattaki belediye başkanlarını ve bugüne kadar görev yapmış meclis üyelerini bir araya getirdi. Geçmiş 30 yılın anılarının tazelendiği törende duygusal anlar yaşanırken, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın 1 Haziran 1984 tarihinde ilk meclis toplantısını yapışının 30'uncu yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı. Konak'ın seçilmiş ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın ev sahipliğinde Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirilen törene önceki dönemlerde belediye başkanlığı görevini yapan Ahmet Sarışın, Erdal İzgi, Muzaffer Tunçağ ve Hakan Tartan'ın yanı sıra 30 yıllık sürede görev alan dönemin meclis üyeleri katıldı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Rıza Türmen, Oğuz Oyan, Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Musa Çam ile Mustafa Moroğlu'nun yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Nilüfer Akyüz ve AK Parti ilçe Başkanı Yaşar Ötnü de töreni izleyenler arasındaydı.

BAYKAL VE MERHUM MECLİS ÜYELERİ ANILDI

Konak Belediyesi'nin geçmiş dönemlerde görev yapan belediye başkanları ve dönemin meclis üyelerinin ilk kez bir araya geldiği etkinlikte geçtiğimiz yıl vefat eden kurucu Belediye Başkanı Süha Baykal ile merhum meclis üyeleri de anıldı.

DEMOKRASİ VURGUSU

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan 30'uncu yıl kutlama töreninde, geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen icraatları ve belediye tarihini anlatan kısa film sinevizyon eşliğinde gösterildi. 30 yıllık geçmişi yansıtan film büyük beğeni toplarken, Konak Belediyesi'nin ilk yıllarında görev yapan meclis üyeleri, geçmişe yolculuk yaptıran görüntüler sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Törenin açılış konuşmasını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. 147 yıllık belediyecilik tarihi bulunan Konak'ta 30 yıl önce Konak Belediyesi adıyla ilk meclis toplantısının yapıldığını dile getiren Pekdaş, konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Belediye meclislerinin ve kurumların demokratikleşme sürecindeki önemine değinen Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi'nin kurucu başkanı Süha Baykal'ın ilk meclis toplantısında yaptığı konuşmadan alıntılara da yer vererek şöyle konuştu:

"Demokrasi için kurumlar önemlidir. Kurumları yaşatmak, kurum kültürünü korumak ve unutturmamak gerekiyor. Çünkü demokrasinin temelinde bireyler bir arada yaşamak için kurumlara ihtiyaç duymuş ve birlikte yaşamanın güvencesi olarak kurumları görevlendirmiştir. Yerel yönetimlerin ise bütün dünya önemini kavramıştır. Ama bugün yerel yönetimlerin gücünün zayıflatıldığı, önemsizleştirildiği bir dönemi yaşıyoruz. Kentin ve kentte yaşayan insanların yekvücut olması gereken günlerden geçiyoruz. İşte bu yüzden geçmiş dönemleri hatırlamak yerinde ve önemli bir tavır oluşturuyor. Bu şehrin, bu ülkenin, demokrasi mücadelesinin bizlere ihtiyacı var."

PEKDAŞ'A TEŞEKKÜR

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş konuşmasının ardından sözü Konak Belediyesi'nin ilk Meclis Başkan Vekili Sancar Maruflu'ya bıraktı. Geçmiş dönem meclis üyeleri adına konuşan Maruflu, bu tür bir araya gelişlerin önemine değinerek, "Biz maalesef genellikle cenazelerde bir araya geliyoruz. Bugün ilk defa bir mutluluk ve birliktelik için bir aradayız. Bunu hayata geçiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkürlerimizi sunuyor ve bu buluşmaların sürmesini temenni ediyoruz" dedi.

BAŞKANLARIN PLAKETİNİ PEKDAŞ VERDİ

Maruflu'nun konuşmasının sonrasında, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş tekrar kürsüye çıkarak önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan Ahmet Sarışın, Erdal İzgi, Muzaffer Tunçağ ve Hakan Tartan'a onur plaketlerini takdim etti. Önceki dönemlerde görev almış meclis üyelerine teşekkür plaketinin de verildiği tören geçmiş dönemlerden yansımalar taşıyan fotoğrafların yer aldığı fotoğraf sergisi ve kokteyl ile devam etti.

İZMİR'İN KALBİ KONAK

1984 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 3030 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri'nin yönetimi hakkında kanun hükmünde kararnamenin değiştirilerek kabulü hakkında kanunun yürürlüğe girmesiyle Konak Belediyesi 1984 yılında Merkez İlçe belediyesi olarak kuruldu. 3392 Sayılı 103 İlçe Kurulması Hakkında Kanun ile Merkez İlçe Belediyesi Konak Belediyesi olarak değiştirildi. Konak Belediyesi'nin kurucu başkanlığını 1984-1989 yılları arasında merhum Süha Baykal üstlenirken, ilk meclis toplantısı 1 Haziran 1984 yılında yapıldı. Baykal'ın ardından 1989-1999 yılları arasında Ahmet Sarışın iki dönem belediye başkanlığı yaptı. 1999 yılında Konak Belediye Başkanlığına Erdal İzgi seçilirken, 2004 seçimlerinde görevi Muzaffer Tunçağ devraldı. Tunçağ'ın ardından Hakan Tartan 2009-2014 yılları arasında Konak Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. 2014 yerel seçimlerinde ise Konak'ın tarihinde bir ilk yaşandı. İzmir'in ilk Baro Başkanı Sema Pekdaş, Konak'ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı unvanıyla koltuğu devraldı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title