Haberler

Konak Akademispor Yeniden Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde Mücadele Etmek İstiyor

Bir dönem Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Malatya Konak Akademispor, yeniden lige girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir dönem Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ligden çekilmek zorunda kalan Malatya Konak Akademi spor, yeniden lige girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya'da bayan basketbolunda söz sahibi olan Konak Akademi spor, 2007 yılında Konak Mahallesi'nde kuruldu. Mahallede bulunan bayanlara spor yaptıran Konak Akademispor, daha sonra Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele etmeye başladı. Ligde ilk sezon istediği başarıyı yakalayamayan kulüp, ikinci sezonda lige girdi ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ligden çekilmek zorunda kaldı. 2007 yılından bu yana Konak Mahallesi'nde faaliyet gösteren ve Malatya'da düzenlenen yerel lig kapsamında bayan kategorilerinde bütün kupaları toplayan Konak Akademispor, bölgesel ve profesyonel liglerde yer almak için destek bekliyor.

Özellikle bayan basketbolcularda iyi bir potansiyele sahip olan ve Malatya'yı gerek bölgesel gerekse de profesyonel liglerde temsil etmek isteyen kulüp, Malatya Konak Anadolu Lisesi'nin spor salonunda çalışmalarını sürdürüyor.

KÖMÜRKARA: "MALATYA'YA YAKIŞIR BİR TAKIM KURMAK İSTİYORUZ"

Konak Akademispor Başkanı Mahmut Kömürkara, 2007 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydederek, basketbol, voleybol ve güreş branşlarında sporcular yetiştirdiklerini ifade etti. Kömürkara, en çok basketbol branşında sporcuya sahip olduklarını belirterek, "100 basketbol, 40 voleybolcu, 25 de güreş sporcumuz var. Biz özellikle bayan basketbolunun geliştirilmesinde yetkililerimizden destek bekliyoruz. Malatya'ya yakışır bir takım kurmak istiyoruz. 2015-2016 sezonunda basketbolda bölgesel lige katılmayı hedefliyoruz. Bu noktada da bize gerekli desteğin verilmesini bekliyoruz" dedi.

Bayan basketbolunda iyi bir potansiyele sahip olduklarını dile getiren Kömürkara, en büyük amaçlarının Malatya'ya yakışır bir takım kurmak olduğunu ifade etti.

ALICI: "TELEVİZYONLARDA GÖRDÜĞÜMÜZ BASKETBOLCULAR İLE MÜCADELE ETTİK"

Konak Akademispor Yardımcı Antrenörü Dilek Alıcı ise Konak Akademispor Kulübü'nün ilk bayan sporcusu olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Konak Mahallesi'nde geçmiş yıllarda spor adına hiçbir çalışmanın olmadığını belirterek, 2007 yılında Konak Akademirspor'un kurulmasıyla birlikte sportif aktivitelerin de arttığını kaydetti. Alıcı, mahallede kurulan kulüp bünyesinde basketbol sporuna başladığını ifade ederek, "Basketbola başladım ve yıllarca devam ettirdim. İyi ki de basketbola devam etmişim. Çünkü bu sayede üniversiteye girme imkanım oldu. Gerek idarecilerimiz gerekse de antrenörlerimiz elimizden tutu. Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi'nde mücadele etme şansını yakaladık. Televizyonlarda gördüğümüz basketbolcularla mücadele ettik. Bu paha biçilemez bir şey" sözlerini sarf etti.

UĞRAŞ: "EN BÜYÜK HEDEFİMİZ MİLLİ TAKIM ALTYAPILARINA SPORCU KAZANDIRMAK"

Konak Akademispor Kulübü Basketbol Başantrenörü Sinan Uğraş, yaz sezonunda daha iyi antrenman yapma fırsatı bulduklarını söyledi. Kulüp olarak hedeflerinin biraz daha büyüdüğünü dile getiren Uğraş, "Bayan basketbolunda minik ve yıldız kızlarda bu sezon Anadolu Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. En büyük hedefimiz ise Kasım ayında 2001-2002 doğumlu sporcuların milli takım seçmesinde 4 ya da 5 sporcu göndermek. Bu sporcuları milli takımın bir ya da iki aşamasını geçmesi umuduyla göndereceğiz" diye konuştu.

Uğraş, Malatya'nın en büyük eksiğinin organizasyon sıkıntısı olduğunu kaydederek, "Öncelikle altyapıda eğitim veren kulüplerin çoğalması gerekiyor. Artı bunların sistemli bir şekilde çalışması gerekiyor. Biz kulüp olarak bu sistemi 3-4 yıldır uygulamaya çalışıyoruz. Ama bazı maddi imkansızlıklardan dolayı bir üst kademeye çıkamıyoruz. Kulübümüz, sporcularını daha önce genellikle Konak Mahallesi'nden alıyordu. Şimdi Malatya'daki farklı okullardan sporcu almaya başladık. Bu şekilde sporcu kalitesi de artmaya başladı. Bunun daha da büyümesi gerekiyor. Bu şekilde sporcu kalitesini artırmaya çalışacağız. Fakat bunu bütün kulüplerin yapması gerekiyor. ve bu şekilde altyapı kalitesi de artacak. Bunun beraberinde bölgesel lige çıktığımız zaman daha iyi bir takımla çıkma şansımız olacak" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Malatya Konak Spor Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title