Haberler

Konak'a Roman Kültür Merkezi Geliyor

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Roman derneklerinin başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Roman derneklerinin başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi. Başkan Pekdaş, Tepecik semtinde satın almayı planladıkları tarihi bir binayı restore ederek Roman Kültür Merkezi olarak hizmete açacaklarını belirtti.

Yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren Roman derneklerinin başkan ve temsilcileri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Konak Belediyesi'nin Basmane'deki hizmet binasında gençleşen buluşmaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Özcan Purçu, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Avrupa Roman Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Galjus, Makedonya Cumhurbaşkanı Danışmanı Sevdija D. Abdulova, Stratejik Planlama Uzmanı Zoran Bogdanovski, STK Geliştirme Uzmanı Adem Ademi, Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Öztürk Karaca, Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Murat Erkürekçi, Samsun Romanları Temsilcisi Metin Özbaskıcı ve AZ 81 Spor Kulübü Derneği Başkanı Rıza Ürütürkçü katıldı.

Roman Kültür Merkezi yolda

Romanların yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunların, kültürel dönüşüm ve istihdam gibi konuların ele alındığı toplantıda çözüm yolları tartışıldı. Birlikte yapılacak projelerin de görüşüldüğü ziyarette Roman temsilcileri Başkan Pekdaş'a Roman vatandaşların mahallelerinde yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Yaklaşık 70 bin Roman'ın yaşadığı Konak'ın Türkiye'deki en yoğun Roman nüfusuna sahip ilçe olduğunu söyleyen Pekdaş, devam eden hizmetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Roman vatandaşların yaşadığı mahallelerde önceliği eğitime verdiklerini belirten Pekdaş, Tepecik semtinde satın almayı planladıkları tarihi bir binayı restore ederek 'Roman Kültür Merkezi' olarak hizmete açacaklarını söyledi.

Çocuklara müzik eğitimi

Keyifli geçen görüşmede Başkan Pekdaş, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğinde Roman çocuklara yönelik sürdürdükleri proje hakkında da bilgi verdi. Müziğe ilgisi olan çocukların İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın usta şeflerinden eğitim aldığı projenin başarıyla devam ettiğini belirten Pekdaş, kurslar sayesinde Roman çocukların var olan yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda sanat disiplini kazandığını söyledi. Pekdaş, eğitim alan öğrencilerden birçoğunun Güzel Sanatlar Lisesini kazanma başarısı gösterdiğini de dile getirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Tepecik İzmir Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title