Haberler

Konak'a 3 Yılda 3 Ödül

“Şimdi Sahnede Konak Var” sloganıyla yola çıkan ve 3 yılda yüzlerce tiyatro oyununu 10 binlerce seyirciyle buluşturan Konak Belediyesi, tiyatro sanatına verdiği değerin karşılığını son 3 yılda aldığı 3 ödülle belgeledi.

"Şimdi Sahnede Konak Var" sloganıyla yola çıkan ve 3 yılda yüzlerce tiyatro oyununu 10 binlerce seyirciyle buluşturan Konak Belediyesi, tiyatro sanatına verdiği değerin karşılığını son 3 yılda aldığı 3 ödülle belgeledi. Düzenlediği uluslararası tiyatro festivallerinin yanı sıra okullarda sahnelenen yüzlerce çocuk oyunuyla her yaştan vatandaşın tiyatroyla buluşmasını sağlayan Konak Belediyesi, 2017'nin ilk ödülünü Anadolu Tiyatro Ödüllerinde aldı.

Türkiye genelinde 40'a yakın temsilcilik ve aylık 5 bin baskı sayısı ile ülkemizde tiyatro sanatının gelişmesine katkı sunan Tiyatro Gazetesi'nin bu yıl 3. kez düzenlediği ödül töreninde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 'Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı' seçildi. İstanbul Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesinde düzenlenen törene hava muhalefetinden ötürü katılamayan Başkan Pekdaş'ın ödülünü Tiyatro Sanatçısı Emre Canpolat aldı. Başkan Sema Pekdaş'ın göreve gelmesinin ardından nitelikli kültür-sanat etkinlikleriyle dikkat çeken Konak Belediyesi, böylelikle son 3 yılda 3 önemli tiyatro ödülünün sahibi oldu. Konak Belediyesi 2015 yılında Bedia Müvahhit En İyi Yerel Yönetim Ödülü'nü, 2016 yılında ise 10. Türkiye Tiyatro Buluşmasında Emek Ödülü'nü almıştı.

Böylesi anlamlı bir ödüle layık görülmesinden duydukları mutluluğu dile getiren Başkan Pekdaş, tiyatro sanatına en büyük payı ayıran belediyelerden biri olduklarını söyledi. Sadece tiyatro oyunları satın alarak izleyiciyle buluşturmadıklarını aynı zamanda tiyatroları okullara götürdüklerini de dile getiren Pekdaş, "Her hafta 'Okulda Tiyatro Var' adıyla oyunlar sahneliyoruz. Ayrıca kültür merkezlerimizde her haftasonu çocuk oyunlarımız var. Bunun yanı sıra amatör tiyatro topluluklarına çalışma yapacakları prova alanları sunuyoruz. Onlara sahnelerimizi açıyoruz. Kısacası tiyatroyu her alanda yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Geçen yıl herhalde tiyatroya en fazla bütçe ayıran belediyelerden biri olduk. Bu yıl da aynı şekilde devam ediyoruz. Yeni oyunlar getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz" diye konuştu. Yıl boyunca gerçekleşen tüm tiyatro hareketlerinin seçici kurul tarafından değerlendirildiği Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında ayrıca Ana'dolu Tiyatro Ödülü Ayşenil Şamlıoğlu'na, Yılın Tiyatro Adamı Ödülü Mehmet Özgür'e ve En İyi Tiyatro Hareketi Ödülü de usta sanatçı Ferhan Şensoy'a verildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Türkiye Konak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title