Haberler

Komutanların Yetiştiği Okulda Sınavlar "Gözetmensiz"

Bursa'daki Işıklar Askeri Hava Lisesinde, "Gözetmen Sizsiniz Projesi" kapsamında sınavlar gözetmen olmadan yapılıyor Ölçme, Değerlendirme Kısım Amiri Yüzbaşı İsmail Hakan Yanık: "Bu projedeki asıl amacımız, Hava Kuvvetlerinin temel değerleri olan dürüstlük, cesaret ve samimiyet ilkelerini öğrencilerimize aşılamak" "Projemizden çok olumlu sonuçlar alıyoruz.

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Bursa'da, geleceğin komutanlarının yetiştirildiği Işıklar Askeri Hava Lisesinde sınavlar, gözetmen olmadan gerçekleştiriliyor.

Işıklar Askeri Hava Lisesi Ölçme, Değerlendirme Kısım Amiri Yüzbaşı İsmail Hakan Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 750 öğrenci bulunan okulda 5 yıldır "Gözetmen Sizsiniz Projesi"ni uyguladıklarını söyledi.

Bu uygulamadan hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin çok memnun olduğunu ve Ölçme, Değerlendirme Kısım Amirliği olarak sınavları kendilerinin düzenlediğini vurgulayan Yanık, şöyle devam etti:

"Hazırladığımız sınav planlarını okulda panolara asıyoruz. Öğrencilerimiz bu panolardan sınava girecekleri salonları görüyor ve o salona gidip yerlerine oturuyorlar. Daha sonra gözetmen arkadaşımız salona gidip sınav kağıtlarını dağıtıyor ve sınav süresini öğrencilere belirtip ayrılıyor. Gözetmen arkadaşımız, sınav bitiminde tekrar salona giderek kağıtları toplayıp bize teslim ediyor. Bu projedeki asıl amacımız, Hava Kuvvetlerinin temel değerleri olan dürüstlük, cesaret ve samimiyet ilkelerini öğrencilerimize aşılamak. 5 yıldır devam eden projemizden çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Komutanlarımız da bu uygulamadan çok memnun ve devamı için bize direktif veriyorlar."

Yanık, projenin öğrenciler üzerindeki etkilerinin de çok olumlu olduğunu anlattı.

Uygulamanın, öğrencilerin öz güven gelişimi ve samimiyet duygularına büyük katkı sağladığına işaret eden Yanık, "Hava Kuvvetleri olarak bu değerler bizim için çok önemli" ifadesini kullandı.

Geleceğin komutanları uygulamadan mutlu

Okulun 12'inci sınıf öğrencisi Halil İbrahim Akkuş da uygulama kapsamında gözetmenleri sadece sınav başlangıcı ve sonunda gördüklerini bildirdi.

Proje sayesinde komutanlarının kendilerine olan güvenlerinin de arttığını dile getiren Akkuş, "Bizler hem ailelerimizden hem de burada aldığımız temel değerleri birleştirerek düzgün bir şekilde sınavlarımızı gerçekleştiriyoruz. Projenin bize kattıklarından çok memnunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Aynı sınıfta öğrenim gören Şükrü Han Şahin ise gözetmensiz sınavların, komutanlarının kendilerine duyduğu güveni gösterdiğini belirtti.

Bu güveni aksatmamak için derslerine daha sıkı çalıştıklarını ifade eden Şahin, "Bu sistem sayesinde komutanlarımızla aramızda karşılıklı bir güven var. Bu sonsuz güveni biz de sınavlarımızda gösteriyoruz" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Akkuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title