Haberler

Komutanın Göçmen Tarifesi: Kişi Başı 100 Dolar

Güncelleme:

İzmir'de mültecilerin kaçmasına göz yumduğu için tutuklanan komutanın, göçmen kaçakçılardan kişi başı 100 dolar ya da kaçan grup başına 3 bin dolar para aldığı ortaya çıktı.

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlerin tekne ve botlarla kaçışlarına rüşvet karşılığı izin verdiği iddia edilen Doğanbey Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş R.A. tutuklandı. R.A.'nın kişi başı 100 dolar ya da kaçan grup başına 3 bin dolar para aldığı ortaya çıktı.

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı İstihbarat Şubesi ekipleri, Seferihisar İlçesi Doğanbey Karakol Komutanı Başçavuş R.A.'nın göçmen kaçakçılarına göz yumduğu, insan ticareti yapan kişilerle görüştüğü yönünde ihbar aldı. 5 ay önce Ordu'dan İzmir'e tayini çıkan R.A.'yla ilgili hâkim kararıyla teknik ve fiziki takip başlatıldı. Başçavuş R.A'nın, insan ticareti yapmaktan sabıkası bulunan ve aranan çete lideri Ç.Ö.'yle defalarca görüşüp yemek yediği tespit edildi. R.A'nın, Ç.Ö.'den içinde para olan zarfı alırken ekipler tarafından kamerayla görüntülendiği belirtildi.

GRUP İÇİN 3 BİN DOLAR

Habertürk gazetesinin haberine göre; Şüpheli R.A.'nın telefon görüşmelerinde de rüşvetle ilgili kayıtlara ulaşan ekipler önceki gün düzenlenen operasyonla Başçavuş R.A., insan taciri Ç.Ö.'yle birlikte 9 kişiyi gözaltına aldı. R.A.'ya rüşvet verirken görüntülenen Ç.Ö.'nün üzerinden sahte kimlik çıktı. Zanlılar ifadelerinde, Başçavuş R.A.'nın geldiği ilk aylarda çok sıkı denetimler yaptığını söyledi. R.A.'nın kaçışlara göz yumması için ikili ilişkiler kurduklarını belirten zanlılar, R.A.'ya kişi başı 100 dolar ya da grup kaçışları için 3 bin dolar rüşvet verdiklerini söyledi. Zanlılar, 3 kaçış organize ettiklerini ve R.A.'nın kaçışları görmezlikten geldiğini, ayrıca polisin yapacağı kontrollerin saat ve yerini kendilerine bildirdiğini aktardı. R.A.'nın 250-300 kişilik göçmen grubunun kaçışına aracı olduğu, gözaltına alınan bir organizatör hakkındaysa işlem yapmadan serbest bıraktığı öne sürüldü.

"TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜM"

9 şüpheli adliyeye sevk edilirken, R.A.'nın ifadesinde insan ticaretine asla izin vermediğini belirterek rüşveti kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Ç.Ö.'yle yaptığı görüşmelerle ilgili olaraksa R.A.'nın, çok yorgun olduğu dönemlerde görüştüğü o kişileri tanımadığını ve alkollü ortamlarda görüştüğü için net olarak hatırlamadığını, tuzağa düşürüldüğünü savunduğu öğrenildi. "rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmakla" suçlanan R.A. ile birlikte 6 kişi tutuklandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Seferihisar Doğanbey İzmir Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (180)

Astsubay:

Her kurumun içinden çıkabilecek bir karektersiz için, zümre olarak bu kadar hakaret yemek, devletin sırtına yapışan asalak muamelesi görmek önce şehitlerimize, sonra gazilerimize ve halen can siper çatışan kardeşlerimize ihanettir bizi böyle görenleri Allah ıslah etsin. Herşeye rağmen VATAN SAĞOLSUN.

91
2
yanıtYanıtla
CrazyTurk:

Sizler moralinizi yüksek tutun kardeşim; bu millet arkanızda, burada sizlere hakaret edenlerde ya işi gücü olmayan yada fitne için buraya sızmış hainler, Allah her daim yanınızda olsun.

yanıt69
yanıt1
POYRAZ:

bir kerede bu milletin hayrına adam tutuklayın komutan ne güzel suriyelileri postalıyor darbe şart

8
35
yanıtYanıtla
MAHŞERİ ALEM:

EY GİDİ 1725 BOB EŞ BAŞKANI MÜSLÜMAN RTE BU ORTADOĞU BATAKLIĞINDA TELEF OLAN İNSANLAR MAHŞERDE SENİ BEKLİYORLAR. YANLIZ ORADA BOB EŞBAŞKANLIĞI YOK

11
30
yanıtYanıtla
AngelMobil-IOS:

İYİ YAPMIŞ HERKES GİZLİDEN GİZLİYE YOLUNU BULMUŞ BU MU GÖZE BATTI

14
26
yanıtYanıtla
mıllı:

sen de rüşvetçisin herhalde. suçu ve suçluyu övdüğüne göre.

yanıt7
yanıt2
AVCITURK:

SENINDE BIR CIKARIN VAR HERHALDE MELEK HANIM

yanıt4
yanıt1
sedat:

türk askerinin kirli yüzü

15
15
yanıtYanıtla
ASİL:

PARA ALMASAYDI ANORMAL OLURDU. . . . . . . . . . . . . . . TEPEDEN TIRNAĞA HERKES GÖTÜRÜYOR. . . . HERKESİN DİNİ İMANI PARA OLMUŞ. . . . . . . . KİMİSİ KAMYONLARLA KİMİSİ KUTULARLA

21
7
yanıtYanıtla
Vatana can feda:

Yaziklar olsun senin gibilere Ama o köprü,yol , ve bunun gibi seyleri yazma Degil mi CHP 90 sene uyuttu onu normal kardila Hu adamlar TR yi dünya da süper güc yapti Sen haaaalen kutu ve kamyonda kal, o kamyonu durduran ve ihbar eden VATAN HAYINIDIR ama sana ne desem fayda etmez CHP virusu var herhalde

yanıt5
yanıt1
Tüm 180 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title