Haberler

Komşu Ülkelerin İşitme Sorununu Türk Firması Çözecek

Si-Ser İşitme Merkezleri Kosova ve Bosna Hersek'te 20 mağaza açacak.

Türkiye'de de işitme sektörünün tek yerli perakende firması Si-Ser, yerli üretici firması Ear Teknik'in ürettiği işitme cihazlarını Ortadoğu'dan sonra Balkanlara'da da satışa sunmaya hazırlanıyor. Mağaza zincirini komşu ülkelerde de yaygınlaştırmak için düğmeye basan Si-Ser İşitme Merkezleri, ilk aşamada Kosova ve Saray Bosna'da 2'şer mağaza açmaya hazırlanıyor. Kuzey Kıbrıs'ta geçtiğimiz hafta açtığı mağaza ile birlikte 5 ülkede (Azerbaycan, Irak, Libya, Pakistan ve Kuzey Kıbrıs) toplam 10 mağazaya ulaşan firma, Balkan ülkelerinde ise 2015 yılında ortalama 20 mağaza açmayı planlıyor.

İşitme cihazında dünyaya açılma hedefiyle yola çıkan Siser İşitme Merkezleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Ağaç, "Ortadoğu ve Balkanlar'da sektörde büyük boşluk var. Özellikle komşu ülkeler Bosna Hersek ve Kosova'da işitme sıkıntısı büyük…Halkta işitme cihazı kullanma bilinci çok yetersiz. Biz ülke olarak çok yol kat ettik. Balkan ülkeleri, Türkiye'nin 10-15 yıl önceki halini andırıyor. Bu bölgede de büyüyeceğiz " dedi.

Si-Ser İşitme Merkezi, bölgede sosyal sorumluluk çalışması çerçevesinde 'İşitme taraması' hizmeti de başlattı. Halka yönelik ve okullarda öğrencilere yönelik işitme testleri yapılmaya başlandı. Yine Kosova Prizren'de bir engelli okuluna 40 öğrenciye işitme cihazı bağışında bulunuldu. Mahfuz Ağaç, Kosova ve Bosna'da yaşanan savaşa dikkat çekerek, "Bu ülkelerde işitme konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Geçmişte yaşanan savaşın da etkisi var. Çünkü, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, gürültü işitme kaybını artırıyor" ifadesini kullandı.

Si-Ser İşitme Merkezleri ayrıca Balkan ülkelerine de odyolog, odyometrist ve akustiker göndermeye hazırlanıyor Ağaç, "Bugüne kadar Ortadoğu ülkelerinde sektördeki bu açığı Hindistan odyologları dolduruyordu. Sonra biz devreye girdik. Teknik eleman teknolojik cihaz ve eğitim ihtiyacını Si-Ser karşılıyor. Şimdi komşu ülkelerde açacağımız merkezlerin başına da Türk odyolog ve odyometristleri göndereceğiz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Kıbrıs Kosova Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title