Haberler

Komşu Sular Altında

Bulgaristan’da, son günlerden yaşanan şiddetli yağışların ardından, bazı yollar trafiğe kapandı.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a çıkış yapmak isteyen TIR’lara sel nedeniyle geçiş izni verilmiyor.

Bulgaristan’dan yaşanan şiddetli yağışların ardından, Kapıkule Gümrük Kapısı’nın karşısında bulunan Kaptan Andreevo Gümrük Sahası sular altında kaldı. Yolda su birikintileri oluştuğu için geceden bu yana güvenlik gerekçesiyle komşu ülkeye TIR geçişine izin verilmiyor. Geçişlerin yapılmaması nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak için gelen TIR’lar 6 kilometre kuyruk oluşturdu.

TIR’LARIN BULGARİSTAN’A GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Bulgaristan'daki sağanak yağış dolayısıyla Kapıkule Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı yolundaki dere taştı. Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerinin, TIR’ları geçiş yapmak üzere Hamzabeyli Gümrük Kapısı'na yönlendirdiği bildirildi.

ULUSLARARASI YOL GÖLE DÖNDÜ

Ayrıca, Kapıkule Sınır Kapısı’na yaklaşık 8 kilometre mesafede bulunan bir derenin de taşması sonucu uluslararası yol adeta göle döndü. Sağanak yağış dolayısıyla taşan dere, düşük kottan dolayı uluslar arası yola yayılmaya başladı. Trafik akışı, karayolları ekipleri tarafından tek şeritten kontrollü olarak yapılmaya devam ediyor.

TARİHİ KÖPRÜLER ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE KAPATILDI

Öte yandan, dün akşam saatlerinden beri kentte yaşanan şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış nedeniyle debisi yükselen Tunca Nehri, bazı bölgelerde taştı.

Bulgaristan ve Edirne'deki sağanak nedeniyle 24 saatte debisi yaklaşık 2 kat artan Tunca Nehri, yatağının dar olduğu Sarayiçi Ermeydanı bölgesinde çevreye yayılmaya başladı. DSİ ölçümlerine göre, dün 120 metreküp/saniye civarındaki debi 215 metreküp/saniye seviyesine yükseldi. Debi artışıyla nehir üzerindeki Fatih ve Kanuni Köprülerinin gözleri kapandı. Sular, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı, Adalet Kasrı ve Balkan Şehitliği'ne doğru yayılmaya başladı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayiçi'ne bağlantının sağlandığı tarihi Fatih ve Kanuni Köprülerinin girişlerine, ‘Su taşkını nedeni ile yol kapalıdır’ levhaları asarak, söz konusu köprüleri araç ve yaya trafiğine kapattı. 

KORAY USTABAŞI 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Emniyet Müdürlüğü Trakya Bölgesi Tunca Nehri Bulgaristan Politika Güncel Haberler

title