Haberler

Kompost" ile Ocak Kapandı

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi’nde düzenlenen sebze yetiştiriciliği eğitimlerinin Ocak ayı programı sona erdi.

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi'nde düzenlenen sebze yetiştiriciliği eğitimlerinin Ocak ayı programı sona erdi. "Organik Pazar Gerçekten Organik mi?" ve "Kentte Arıcılık"ın ardından "Kentte Kompost Nasıl Yapılır?" konularının ele alındığı eğitimden vatandaşlar ücretsiz yararlandı.

Ocak ayı seminerleri kapsamında geçen hafta verilen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği "Kentte Arıcılık" konusunun ardından bu hafta da "Kentte Kompost Nasıl Yapılır?" eğitimi verildi.

ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi ve Güneşköy Kooperatifi Üyesi Prof. Dr. Ali Gökmen'in verdiği eğitimde, kompost ile ilgili bilgiler detaylı şekilde anlatıldı.

KENT İÇİNDE VERİMLİ TOPRAK

Çankaya Belediyesi tarafından ücretsiz bir hizmet olarak düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen eğitimde, sitelerde ortak kararlar alınıp çim alanların sebze yetiştirmek için kullanabileceğinin altı çizildi.

Gökmen, böylece sitede yaşayanların mutfak atıklarının çöpe atılmadan değerlendirilebileceğine ve hep birlikte doğaya, toprağa yararlı işler yapmanın keyfinin yaşanacağına vurgu yaptı.

Kompostun toprağın en üstüne malç yöntemiyle yayılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Gökmen, malçlamanın toprak üzerinde yorgan etkisi yaparak kompostun toprağı zenginleştirmesini sağladığını, ayrıca, yağmur suyu ve erozyonla toprağın ve kompostun kaybını engellediğini belirtti.

Kompostun yanı sıra Biyokömür (Biochar) yapımından da söz eden Gökmen, kompostla beraber kullanıldığında toprakta çok uzun süre iyi bir beslenme sağlanacağını belirtti.

ŞUBAT'TA "TEMEL SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ" VAR

Çankaya Belediyesi'nin Mutlukent'te bulunan Kent Tarım Hobi Evi'nde Ocak ayı seminerlerinin ardından Şubat ayında da "Temel Sebze Yetiştiriciliği" kursu var.

10 Şubat'ta "Yerel Tohumun Önemi Nedir?", "Sebze Yetiştirmek İçin Ortam Nasıl Hazırlanır?", 17 Şubat'ta "Tohumdan Fideye Yolculuk" ve 24 Şubat'ta "Sebzelerde Hastalanır", "Sebzelere Doğal Bakım" konularının anlatılacağı eğitimler, 12: 30 ile 13: 30 saatleri arasında verilecek. Dersler, Mahalle Bostanı'ndaki uygulama eğitimi ile tamamlanacak.

Dileyen tüm vatandaşların ücretsiz olarak katılabildiği eğitimlerden yararlanmak isteyenler, 235 39 73 numaralı telefondan irtibata geçerek gerekli bilgileri alabilirler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title