Haberler

Komorlar Birliği Milli Günü Expo 2016'da Kutlandı

EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı Komorlar Birliği, Milli Gün kutlamasını gerçekleştirdi.

EXPO 2016 Antalya'nın resmi katılımcısı Komorlar Birliği, Milli Gün kutlamasını gerçekleştirdi.

Doğu Afrika ile Madagaskar arasında bulunan bir adalar ülkesi olan Komorlar Birliği, EXPO 2016'da Milli Gün kutlamasını gerçekleştirdi. Milli Gün için Antalya'ya gelen Komorlar Birliği Büyükelçisi Youssouf Mondoha Assoumanı ve beraberindeki heyeti VIP Binası'nda EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök karşıladı. Büyükelçi Assoumanı'nIn ziyaretçi defterini imzalamasının ardından hediye takdimi gerçekleştirildi.

Komorlar Birliği Milli Gün etkinlikleri küçük amfi tiyatroda devam etti. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından konuşan Büyükelçi Assoumanı, "Bu faaliyet, çiçek ve çocuk teması ile geçen yıl İtalya'da sunulan bakış açısı ile aynı çerçevededir. Bu, sergi organizatörlerinin çiçek ile aynı anlama gelen çocuklara ne kadar önem verdiğinin kanıtıdır. Organizatörleri ve sergi kapsamında çalışan partnerleri, Komorlar kültürünün zenginliklerini, her alanda sanatsal ve kültürel projeler sunan bu büyük şehirde sunmak üzere aldıkları inisiyatifler için tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Büyükelçi Assoumanı teşekkür etti

EXPO 2016'ya katılan ülkelerin sunduğu ortak ruh halinin son derece faydalı olduğunu belirten Büyükelçi Assoumanı, Komorlar gibi gelişmekte olan küçük ülkelerin kültürel ve kalkınma anlamındaki sorularını masaya yatırmak üzere ortak bir gayret gösterildiğini de belirtti. Assoumanı konuşmasını, "Ülkem adına ve Afrika Birliği Büyükelçisi olarak, Türkiye yetkililerine ve özellikle Antalya şehrine sıcak karşılamaları için teşekkürlerimi sunarım" sözleriyle noktaladı.

Büyükelçi Assoumanı'nin ardından konuşan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ise Komorlar Birliği Milli Günü'nü EXPO 2016'da kutlamaktan dolayı memnuniyet duydukları belirtti. Komorlar'ın EXPO katılımının iki ülke arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdiğini ifade eden Büyükelçi Kök, ilişkilerin her geçen gün arttığına, ticaret ve yatırım potansiyelinin geliştiğine de dikkat çekti.

Dans gösterileri ilgiyle izlendi

Büyükelçi Erdoğan Kök'ün konuşmasının ardından Komorlar Birliği kültürel performans grubu gösteri yaptı. Büyükelçi Assoumanı ve heyette bulunan davetliler de sahneye çıkarak danslara eşlik etti.

Komorlar Birliği Milli Gün etkinlikleri resmi törenin ardından Komorlar Birliği Bahçesi'nde sürdü. Büyükelçi Kök ve Büyükelçi Assoumanı, 'Çiçeklerin Çiçeği' olarak bilinen ve güzel kokusundan dolayı parfümeride esans olarak kullanılan Ylang Ylang çiçeğinin ana temasını oluşturduğu bahçeyi gezdi. Büyükelçi Assoumanı, Kök'e ülkelerinde yetişen baharatlar ve Komorlar'ın milli kıyafetleri hakkında bilgi verdi. Komorlar Birliği Büyükelçisi Youssouf Mondoha Assoumanı daha sonra EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök'e bahçe ziyareti anısına hediye takdim etti.

Milli Gün kapsamında Komorlar'dan gelen performans grubunun bahçe önünde yaptığı dans gösterisi ziyaretçileri tarafından da ilgiyle izlendi. Komorlar Milli Günü nedeniyle Turkcell EXPO Kulesi de Komorlar bayrağının renklerine büründü. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Madagaskar Antalya İtalya Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title