Haberler

Komisyondan Salıpazarı'na Hes Kurulmasına Ret

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi komisyon toplantısında, Salıpazarı’na kurulması planlanan regülatör ve hidroelektrik santrali (HES) oybirliği ile reddedildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi komisyon toplantısında, Salıpazarı'na kurulması planlanan regülatör ve hidroelektrik santrali ( Hes ) oybirliği ile reddedildi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis komisyon toplantısı 2015 yılı Nisan ayı 8. birleşiminin 2. oturumu Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleşti.

ŞEHİT ADEM ŞENGÜL'ÜN İSMİ CADDEYE VERİLDİ

Komisyonun gündem maddelerinden biri olan, İlkadım ilçesinde bulunan Bursa Caddesi'nin ismi Şehit Piyade Uzm.Çvş. Adem Şengül'e verilmesi gündeme alındı. Fakat meclis üyelerinin ilgili caddenin pek fazla işlek olmaması nedeniyle o caddenin yanında bulunan Nizami Mülk Caddesi'nin 'Şehit Piyade Uzm.Çvş. Adem Şengül Caddesi' olarak değiştirilmesi talebinde bulundular. Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır da talebi gündeme alarak Nizami Mülk Caddesi'nin isminin 'Şehit Piyade Uzm.Çvş. Adem Şengül Caddesi' olarak değiştirilmesini komisyon üyelerinin onayına sundu. Teklif oybirliği ile kabul edildi.

SALIPAZARI'NA HES KURULMASINA RET

Komisyonun diğer gündem maddelerinden biri olan Salıpazarı ilçesindeki Fidancık Mahallesi'ne kurulması planlanan regülatör ve hidroelektrik santrali (HES) binası tesis edilmesi görüşüldü. Görüşme öncesi konuşan Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, "Salıpazarı ilçesinden geçen 2 ırmağın birinin üzerinde EPDK'dan da izin alarak enerji üretmek istiyorlar. Bu başvuru Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelene kadar birçok yerden izin alınması gerekiyor ve gerekli izinler alınmış. Biz de Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ile yaptığımız istişareler sonucunda, bu derenin su debisinin çok fazla olmaması nedeniyle HES'in uygun olmayacağı düşüncesindeyiz. Yani bu ırmakta üretecekleri enerjiden dolayı 1,5 kilometre mesafedeki doğal hayatın dengesinin bozulacağına inandığımız için uygun görmüyoruz" dedi.

Çakır'ın konuşmasının ardından ilgili gündem maddesi gereğince Salıpazarı ilçesindeki Fındıklı Mahallesi'ne kurulması planlanan regülatör ve HES binası maddesi meclis üyelerinin oybirliği ile reddedildi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turan Çakır Samsun HES Yerel Haberler

title