Haberler

Komisyon'daki Kavga Arınç'ı Kızdırdı

Güncelleme:

Bülent Arınç, Adalet Komisyonu'nda yaşanan kavgayla ilgili, "Bu görüntüler Meclis'e de içerisinde dahil olan milletvekilerine de yakışmıyor." dedi.

Meclis Adalet Komisyonu'nda HSYK görüşmelerine katılan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu AK Partili bazı vekiller tekme tokat döverek dışarı atmışlardı. Yaşanan arbedede pet şişeleri de hava uçmuştu. Arıç bu görüntülere kızarak, "Bazıları uçan tekme atıyor, bazıları elinde ne varsa onu fırlatıyor. Ağızlarından çıkanları kulakları duymuyor. Bu görüntüler Meclis'e hiç yakışmıyor. İçerisinde dahil olan hiçbir milletvekiline de yakışmıyor. TBMM örnek olmalı, bir şeyi engellemek için kavga çıkarmak doğru değil." dedi.

"DAHA ÖNCE DE YAŞANDI"

Ben de televizyon ve gazetelerden görüşmelerin tartışmalı geçtiğini, orada bazı kavgaların yaşandığını biliyorum. Tek tek isim olarak tartışmanın niçin çıktığını, kimlerin daha şiddetli davrandığını biliyorum ama bunları konuşmaya gerek yok. Bu kavgalar daha önce de yaşandı.

UÇAN TEKME AÇIKLAMASI

Bazıları uçan tekme atıyor, bazıları elinde ne varsa onu fırlatıyor. Ağızlarından çıkanları kulakları duymuyor. Bu görüntüler Meclis'e hiç yakışmıyor. İçerisinde dahil olan hiçbir milletvekiline de yakışmıyor. TBMM örnek olmalı, bir şeyi engellemek için kavga çıkarmak doğru değil. Kavgada kim rol oynadı bırakalım herkes kendi vicdanlarında karar versin. Ama orada bulunanların büyük bir kısmının ya bir şeye karşılık vermek üzere veya görüşmelerin en azından devamını sağlamak üzere bir tartışmanın içinde yer aldığını görüyoruz.

"ÖRNEK OLMALIYIZ"

Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi'yiz. Örnek olmalıyız. İtirazlarımızı elbette yapmalıyız, ama bir şeyi engellemek için kavga çıkarmak hatta işi fiili saldırıya götürmek hiçbir zaman tasvip edilemez. O yüzden bu görüntülerin hoş olmadığını söylemek istiyorum.

CHP'YE KIZDI

Ama CHP'ye buradan seslenmem lazım; Siz buna benzer birçok olayda komisyon toplantı salonunu komisyon üyesi olmayan milletvekilinizle basmak, oradaki görüşmeleri engellemek ve elinize ne geçerse bunu kullanmak durumunda kaldınız. Bunları videolardan izlemek mümkün. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hafızası da bunu öngörüyor. Dolayısıyla bu görüntülerdeki payınızın biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum. Siz Zeyit Aslan'ı örnek göstermeye kalkarsanız, bir başkası da Kamer Genç'in yaptıklarından başlar, öbürü Veli Ağababayı söylerken diğeri bir başka isim de söyleyebilir. Al birini vur ötekine, birbirinden farkı kalmaz.

##5532887##
 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (3)

KELkkkkk@hotmail.com:

111 i çağırsaydı. Kızınca bir şeyi mi çözdü ben bilmeden görmeden.

3
1
yanıtYanıtla
ISMETfrenbogaz@yahoo.com:

PARLEMANTONUN EN ZARIF VE BEYEFENDI UYELERINDEN BIRI EGER KIZDIYSA ÇOK ÖNEMLI BIR ŞEY OLMUŞTUR

3
0
yanıtYanıtla
dombraafrasyap_69@hotmail.com:

buz yetiştirin arınca

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title