Haberler

Komek'te Yeni Açılan Merkezlere Öğretmenler Sınavla Alınıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, 7 yeni birimde açacağı KOMEK'lerde ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerinde (ASEM) görev alacak öğretmenleri ve usta öğreticilerini sınavla belirliyor. Yıl boyunca öğretmenlik başvurusunda bulunan 2 bin 700 kişi, 4 gün sürecek sınavlarda aldıkları puana göre yıl içinde ihtiyaç oranında görevlendirilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yeni açılacak KOMEK ve ASEM'lerde görev yapmak üzere öğretmen ve usta öğretici almak için sınav yapıyor. 15 Ocak 2016 Cuma günü başlayan ve 18 Ocak Pazartesi gününe kadar 4 gün devam edecek sınavlarda 2 bin 700 kişi öğretmen ve usta öğretici olabilmek için ter döküyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar döneminde yeni kurs merkezleri ile ASEM hizmete açıyor. Güneysınır KOMEK, Yunak KOMEK, Emirgazi KOMEK, Yalıhüyük KOMEK, Ereğli ASEM, Ilgın ASEM, Akşehir ASEM olmak üzere 7 yeni merkezde daha eğitim verecek KOMEK'in yeni birimlerinde görev alacak öğretmen ve usta öğretici alımı için de sınavlar yapılıyor.

Konya'da 2004 yılından beri şehrin kültürüne, sanatına, istihdamına ve yaşanabilirlik ölçütlerine katkı sağlayan KOMEK'lerin her geçen gün sayısı artan büyük bir aile olduğunu vurgulayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde de açtıkları KOMEK Kurslarının yanı sıra ASEM'lerle binlerce kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Yapılan sınavların da özellikle atanamamış öğretmenler ile bu konuda kendini yetiştirmiş gençlere iş kapısı açtığını dile getiren Başkan Akyürek, "KOMEK'e yoğunlaşan ilgi doğrultusunda artan öğretmenlik başvuruları nedeniyle üniversitelerde görev yapan akademisyenlerden ve uzman kişilerden oluşan komisyonlarla, profesyonel sınavlarla eğitimcilerimizi seçiyoruz. Konya merkezde 4 gün boyunca yapılan sınavlarda başarılı olan öğretmen ve usta öğretici adaylarımız, aldıkları puanlara göre ihtiyaç halinde yıl boyunca göreve çağırılarak, istihdam edilmeleri sağlanacak. 2 bin 700 kişiyi ilgilendiren ve Türkiye'ye örnek olacak sınavın Konyamıza ve adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Teknik okul, Ön Lisans ve Lisans mezunlarına yönelik açılan sınavlarda Plates - Yüzme Antrenörlüğü, Ahşap Boyama - Takı Tasarımı, Arapça, Bilgisayar Kullanımı, Eğitici Annelik, Dantel Anglez - Tel Kırma - İğne Oyası, Giyim, İngilizce, Kuaförlük, Kur'an-ı Kerim - Hadis - İlmihal, Kurdele Nakışı, Mefruşat, Resim, Şiş Örgü, Yemek - Pasta, Gelenekli Sanatlar, Halkla İlişkiler, Filografi, Kaligrafi, Ney, Bağlama, Diksiyon, Keman, Hızlı Okuma, El Sanatları, İlk Yardım, Çini, Seramik, Gitar, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı, Osmanlıca, Bilgisayarlı Ön Muhasebe, Arı Yetiştiriciliği, Hasta Kabul İşlemleri, Aerobik (Erkek), Fotoğrafçılık branşlarında öğretmen ve usta öğretici alımı yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve ASEM'lerin 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıtları ise 1 - 12 Şubat tarihleri arasında alınacak. Ön başvuruları www.komek.org.tr adresinden alınacak kayıtlar 54 kurs merkezinde yapılacak. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title