Haberler

Kombassan'ın Özvarlığında 550 Milyonluk Artış

Güncelleme:

Kombassan Grubu, yetkili değerleme firmasına yaptırdığı konsolide değerleme tespiti sonucunda, rayiç değerinde önemli oranda artış olduğunu kamuoyuna açıkladı.

Kombassan Grubu, yetkili değerleme firmasına yaptırdığı konsolide değerleme tespiti sonucunda, rayiç değerinde önemli oranda artış olduğunu kamuoyuna açıkladı.

Kombassan Holding'ten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Sermaye Piyasası Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu'nda yer alan düzenlemelere uygun olarak yetkili değerleme firması Form Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş'ne 30.06.2014 tarihi itibariyle yaptırılan, Grup Şirketlerinin Gayrimenkulleri ile Tesis, Makine ve Teçhizatının Konsolide Değer Tespiti çalışması sonucunda düzenlenen rapora göre değerlemeye tabi tutulan maddi duran varlıkların toplam değerinin 1.083.091.098,85 TL olduğu belirtilmiştir. 1.083.091.098,85 TL'lik toplam değerden, grup dışı kişi ve kuruluşlara ilişkin paylara isabet eden yaklaşık 80.000.000-TL'nin tenzil edilmesi sonucu grubun yaklaşık kayıtlı değeri; 455.000.000-TL olan değerlemeye konu maddi duran varlıklarının toplam rayiç değerinin 1.003.000.000-TL olduğu görülmektedir."

Grubun aktiflerinde 455 milyon liralık kayıtlı değerle yer alan değerlemeye konu maddi duran varlıkların 1 milyar liralık rayiç yani piyasa değerinin olduğu belirtilen açıklamada, "Dolayısıyla grubun öz varlıkları kayıtlı değerinden yaklaşık 550 milyon lira daha fazladır. Yukarıda belirtilen rayiç değerlerin finansal tablolara yansıması ile birlikte grubun finansal göstergelerinde olumlu değişimler olacağı muhakkaktır. Örneğin öz sermayede yukarıda belirtilen artış nedeniyle, iki katına kadar makul seviyede kabul edilen toplam borç/öz sermaye oranı, değerleme rakamlarının dikkate alınmasıyla Kombassan Holding konsolide bilançosuna göre 0,68 olması beklenmektedir. Bilindiği üzere, 2013 yıl cirosu 1,05 milyar TL olarak gerçekleşen Kombassan Grubu'nun 5 şirketi toplamda 562 milyon TL ciro ile İSO İkinci 500 firmaları arasında yer almıştır. İSO İkinci 500 firmalarının toplam borç/öz sermaye oranı 1,57 iken, grubun toplam borç/öz sermaye oranı 0,81'dir. Bu veriler Kombassan Grubu'nun güçlü bir aktife, dolayısıyla öz sermayeye sahip olduğunu göstermektedir. Elde edilen bu başarıların önümüzdeki yıllarda da artarak devamı için grubumuzun her kademesinde özveri ile çalışmalarımıza devam edilecektir" denildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kombassan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title