Haberler

Kombassan Anadolu'da Ağırlığını Hissettiriyor

Haftalık ulusal yayın yapan Ekonomist dergisinin yayınladığı “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” adlı araştırmasında Kombassan’ın 5 şirketi de yer aldı.

Haftalık ulusal yayın yapan Ekonomist dergisinin yayınladığı "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" adlı araştırmasında Kombassan'ın 5 şirketi de yer aldı.

2004 yılından bu yana açıklanan sıralamada bu yıl Kombassan Kağıt, Komyapı, Komgıda, Kompen ve Muratlı Karton yer aldı. Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" arasında, 5 şirket ile yer almalarının kendilerini memnun ettiğini, ancak sıralamada daha fazla şirketlerinin yer alması için çalışacaklarını ifade etti.

ŞİRKETLERİN EKONOMİK GÖSTERGELERİ OLUMLU

Kombassan Kağıt, Komyapı, Komgıda, Kompen ve Muratlı Karton'un cirolarının bir önceki yıla göre yüzde 21 artırdıklarını ve 2014 yılı verilerine göre Kombassan'ın cirosunun 1,19 milyar TL olduğunu söyleyen Haşim Şahin, bir önceki yıla oranla toplam cirolarında yüzde 13'lük bir artış olduğunun da altını çizdi. Planlanan hedeflerin önemli ölçüde gerçekleştiğini de vurgulayan Şahin, cirolarının yaklaşık 330 milyon TL'lik kısmının ihracat geliri olduğunu ve bu rakamın da toplam cirolarının yaklaşık yüzde 30'una karşılık geldiğini söyledi. Kombassan'a bağlı şirketlerin ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 32 artırdığını da belirten Kombassan Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin, 2014 yılında yaklaşık 36,5 milyon TL yeni yatırım gerçekleştirildiğini de sözlerine ekledi.

KAĞIT ÜRETİMİNDE İDDİALI

Kombassan'ın "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi" arasında yer alan Kombassan Kağıt, Türkiye'de 1. hamur kağıt üreten 4 tesisten biri. Kombassan Kağıt karton, mikrodalga oluklu kutu ambalaj ve mikro dopel kutu imalatı yanında, A4 ebatlarında TürkCopy, SpeedCopy, UltraCopy fotokopi kağıtları ve Komeks markalı Defter üretimi ve yüzde 100 beyazlatılmış kimyasal selüloz kullanarak 60 gr/m²'den 160 gr/m² ye kadar birinci hamur kağıdı, istenilen ölçüde ve gramajda ebat ve bobin kağıt seçeneklerini müşterilerine sunmakta.

PVC SEKTÖRÜNDE 3 MARKA

PVC sektöründe Konya'da toplam 135 bin metrekare alanda PVC Profil ve PVC Profil'den mamul Kapı Pencere ayrıca Isıcam (çiftcam) üretimi yapan Kompen sektörde yaptığı yenilikler ve ürün çeşitliliği ile adından söz ettirirken, Bauplast ve Fensterbau markaları ile de ülke genelinde yaklaşık 700 bayisi ile hizmet veriyor. Kompen şu anda 30 ülkeye ihracat yapıyor.

KOMGIDA'DAN YATIRIM ATAĞI

Kombassan'ın gıda alanındaki yatırımlarından olan Komgıda, yaklaşık 1 milyon metrekare açık ve 76 bin metrekare kapalı alandan oluşan tesislerinde, Golda ve Melda markaları ile hizmet veriyor. Makarna, un, bakliyat, bisküvi-gofret kaplamalı ürün ve süt-canlı büyükbaş hayvan üretim satış, dağıtım ve ihracat faaliyetleri olan Komgıda, 85 ülkeye hizmet veriyor. Gıda gruplarında yıllık ortalama 80 bin ton üretim yapan şirket, yapacağı yeni yatırımlarla sektörde ağırlığını hissettirecek.

KOMYAPI İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İDDİALI

Kombassan'ın inşaat sektöründeki yatırımı olan KOMYAPI, endüstriyel yapılar, alışveriş merkezleri, oteller, toplu konutlar, turizm kompleksi, iş merkezi gibi üst yapı, kanalizasyon içme suyu, elektrik, telefon hatları gibi alt yapı projelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. KOMYAPI bugüne kadar TOKİ projelerinde gerçekleştirdiği 10 bine yakın konut başta olmak üzere, yurtiçi ve yurtdışında birçok önemli projeye imza atmış bir kuruluş. Yıllık ortalama 4000 konut üretebilme kapasitesine sahip Komyapı kullandığı teknolojiyi sürekli olarak yeniliyor.

TEKİRDAĞ'DA KARTON ÜRETİMİ

Tekirdağ ili Muratlı İlçesinde faaliyetini sürdüren Muratlı Karton tesislerinde, 225-400 gr/m2 arasında değişen gramajlarda kuşeli karton üretiyor. Tesislerde, yüksek basılabilirlik özelliği isteyen her türlü ambalaj ve grafik baskı işlerinde kullanılmak üzere, Alfaprint tescilli marka ile kuşe dubleks kartonlar, ilaç, kozmetik, yiyecek maddelerinin lüks ambalajlarında ve kartpostal baskılarında kullanılmak üzere, Alfatriplex tescilli marka ile kuşe triplex kartonların üretimi yapılıyor. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haşim Şahin Kombassan Muratlı Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title