Haberler

Komandolar Şehirlerde Bulunan PKK'lılara Yönelik Operasyona Hazırlanıyor

Güncelleme:

Türk Kara Kuvvetleri'nin en önemli güçlerinden olan komandolar, PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonlara hazırlanıyor.

Bolu'daki 2. Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda meskun mahalde çatışma eğitimi verilen komandoların, önümüzdeki günlerde KCK'nın açılım sürecinde güçlendirdiği çeşitli şehirlerdeki terör merkezlerine operasyonlarda öne çıkacağı belirtiliyor.

Polis ve Jandarma'nın yürüttüğü operasyonlara destek olması ve terör örgütüne son darbeyi indirmek amacıyla yapılan hazırlık sadece Bolu'da değil, Kayseri 1'inci Komando Tugayı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı, Siirt'teki 3'üncü Komando Tugayı ve Tunceli'deki 4'üncü Komando Tugayı'nda sürdürülüyor. Ayrıca Isparta Eğirdir'de bulunan Dağ Komando Okulu'nda da eğitimler sürüyor.

ÖZEL EĞİTİMLER VERİLİYOR

Komandolara, sığınaklarla tüneller açılarak bağlantı kurulan terörist evlerine operasyonlara ve şehir merkezlerindeki operasyonların güvenliğinin nasıl alınacağına yönelik eğitimler veriliyor. Ayrıca PKK'nın sadece kırsalda değil şehir merkezlerinde de tuzaklanmış el yapımı patlayıcı yerleştirdiğine dikkat çekilerek, Komandoların bubi tuzaklarının, mayınların ve tuzaklanmış el yapımı patlayıcıların tespit ve imhasında uzman olduğuna dikkat çekiliyor.

EV ARAMALARI

Uzmanlar, Komandoların evlere yönelik operasyonlarda yer almaktan ziyade operasyon yapacak kuvvetlerin güvenliğini alma ihtimalinin yüksek olduğunu dile getiriyor. Ancak basına yansıyan bilgilere göre mavi berelilere tek tek ev araması, evde bulunan teröristlerle çatışma konularında da eğitim veriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hakkari Kayseri Siirt Bolu Güncel Haberler

500

Yorumlar (161)

ihtiyar:

PKK, yı altına kaçırtan. . . . ASKERİMİZ yolunuz hep aydınlık olsun

113
5
yanıtYanıtla
tatvanlı:

Bu güne kadar akp Kürtlerin sayesinde iktidardı barış dedi yapcayız diye Kürtleri kandırdı bu saatten sonra biraz zor ikdidar olur

19
95
yanıtYanıtla
KELEBEK:

Niye operasyon yapılacaksa niye yayınlanır niye haber gazeteye tvye yansıtılır kaçsınlar saklanırlar diyemi yapılacaksa sessiz aniden yaparsın. Yayınlayan da çok iyi niyetli olmasa gerek. ...

92
5
yanıtYanıtla
vtr:

En iyi pkk li ölü olanidir. Sağ yakalamak yok. . . hainligin cezasi belli. . . .

90
4
yanıtYanıtla
Ekmel:

Haydi Koçlarım Şu PKK Pisliklerine Dipçikle Şöyle Bir Sallayın. Korkmayın Yüce Allah Sizinle Beraber. Yaşasın Türkiyem.Ulan Adı Bile Gönlü Meshediyor.Unutmayın Vatan Sevgisi İmandandır.

68
22
yanıtYanıtla
gardıroptaki adam:

komandonun şehirde ne işi var be kardeşim

81
6
yanıtYanıtla
KÜRT:

BİZİMDE BİR HOŞGELDİN PARTİMİZ VARDIR ELBET GELİN BAKALIM. :D

13
67
yanıtYanıtla
42:

ALLAHIM ASKERLERIMIZİ POLISLERIMIZİ KORU ALLAHIM SANA EMANET MEHMETCİKLERIMIZ POLİSLERİMIZ CANLARINI YAKMA ALLAHIM.

68
5
yanıtYanıtla
tose:

PKK, Ya bitecek, Ya bitecek. !!!!!!!

63
8
yanıtYanıtla
seker srıoglu:

cok eyiolur ölsün köpekler

63
5
yanıtYanıtla
Tüm 161 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title