Haberler

Komando Adaylarının Ölüme Meydan Okuyan Eğitimleri

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'ndaki, komando ihtisas kursuna katılan askerlerin 27 hafta devam eden ileri dağcılık eğitimleri nefesleri kesti.

Türkiye'nin dört bir yanındaki birliklerde görevli iken gönüllük esasına göre seçilen ve önce fiziki ve psikolojik testlere tabi tutulan 51 komando adayı, derin kar, şiddetli soğuklarda komando harekatı, kara komando harekatı, hava indirme harekatı, su üstü komando harekatı, meskun mahallerde teröristle mücadele harekatı, mayın, el yapımı patlayıcı (EYP), birinci seviye müdahale ve acele tahrip teknikleri safhalarından oluşan eğitimlerde imkansızı başarmak için çabalıyor. Eğitimlerden başarıyla çıkan subay ve astsubaylar komando ihtisas brövelerini alarak birliklerine dönüp görevlerine devam ediyorlar. Bu komandolar ayrıcalıklı statüye sahip oluyor ve komando birliklerinde çalışmak için öncelikli personel unvanını alıyor. Ölüme meydan okuyan eğitimlerde adaylar arasında bulunan tek kadın astsubay da diğer adaylarla birlikte her türlü eğitimden geçerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gözbebeği birliklerde görev almak için ter döküyor.

Zor doğa şartlarında 5 gün

Kara komando harekatı safhasında icra edilen ileri dağcılık eğitimi ise 5 gün sürüyor. Gönüllülük esasına göre Türkiye'nin farklı bölgelerindeki birliklerin yanısıra Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen komando adayları, aday olabilmek için bile fiziki ve psikolojik testlerden geçiriliyor. Bu testi kazanabilen adaylar için ise 27 haftalık zorlu eğitimin startı veriliyor. Sırtlarındaki 40 kilogramlık çantaları, silah ve hücum yelekleriyle bütünleşen adaylar dünyanın en zorlu eğitimlerinden biri olarak gösterilen Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulundaki Komando İhtisas Kursu'na dahil oluyor. Sadece subay ve astsubaylar için yılda bir kez düzenlenen ve tamamen gönüllük esasına dayanan eğitimlerden geçemeyen komandolar ise hayallerine veda edip görevlerinin başına dönüyor.

5 aşamalı ileri dağcılık eğitimi

Kursun en önemli aşamalarından biri olan ileri dağcılık eğitimi için komando adayları 5 gün boyunca doğayla baş başa bırakılıyor. Sarp arazilerde savunma ve taarruz eğitimleri alan komandolar, 60 metrelik kayalıklar, kanyonlar ve mağaraları ise adeta yol ediyorlar. Mağara iniş-tırmanış, gergin tırmanma, ekip tırmanışı, sulardan ve açıklıklardan geçiş ile yaralı tahliyelerini tek tek icra eden komandolar, ölüme meydan okudukları bu eğitimde güvenliği de ön planda tutuyorlar. 60 metrelik kayalıklardan sessizce inip mağaraları kontrol eden komando adayları, komutanlarının verdiği emirlere harfiyen uyuyorlar.

Tek kadın komando adayı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen adaylar arasında bu yıl ilk kez bir kadın komando adayı da kursa dahil oldu. Kurs süresince erkek subay ve astsubaylardan hiç bir eğitimde ayrıcalığı bulunmayan kadın komando adayı, gösterdiği performansla da dikkat çekiyor. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Eğirdir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title