Haberler

Komagene Çiğ Köftenin Dünya Markası Oluyor

Türkiye'nin en büyük etsiz çiğ köfte franchising ağı olarak dikkat çeken Komagene, Türkiye ve Almanya Köln'de bulunan üretim tesisleri ile +4 derece soğutmalı araçlarıyla aynı lezzet ve tazelikte çiğ köfteyi müşteriye buluşturmasıyla ön plana çıkıyor.

Yıl sonuna kadar Türkiye çapında 1050, yurt dışında 10 ülkede 35 şubeye ulaşmak istediklerini belirten Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, "Hedefimiz Komagene'yi bir dünya markası haline getirmektir" dedi.

Yalnızca yöresel lezzet olarak tanınan çiğ köfte, artık sofraların vazgeçilmez konuklarından biri oldu. Türk Gıda Kodeksine 2008 yılında giren etsiz çiğ köfte tanımıyla birlikte güvenle tüketilen bu ürün, Komagene'nin liderliğinde seri üretim ve zincir mağazalar aracılığıyla tüm Türkiye'de sevilen bir yemek olmasının yanı sıra özellikle diyet menülerinde de besleyiciliğiyle ön plana çıkıyor. Türkiye'nin en büyük etsiz çiğ köfte franchising ağı olarak dikkat çeken Komagene ise Türkiye ve Almanya Köln'de bulunan üretim tesisleri ile +4 derece soğutmalı araçlarıyla aynı lezzet ve tazelikte çiğ köfteyi müşterileriyle buluşturmasıyla ön plana çıkıyor.

Sektörle ilgili bilgi veren Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, "Türkiye'de tahmini olarak 10 bine yakın çiğ köfte satışının yapıldığı perakende noktası var ve yaklaşık 30 bini aşkın kişi direkt olarak istihdam ediliyor. Üretim, lojistik ve yan sektör olarak baktığımızda bu sektör, hali hazırda toplam 80 bin kişiye yakın bir istihdam sağlıyor. Zira bulgurdan, ambalaj malzemesine, salçadan ayrana, yeşillik üretimine kadar çok farklı üretim alanlarını tetikliyor. Sektörün son kullanıcı fiyatları ile oluşan cirosu tahminen 400 milyon dolar civarına ulaşmış durumda."

Çiğ köfte sektörünün problemlerinin en başında merdiven altı üretim ve kayıt dışılık olduğuna dikkat çeken Çetin Tekdemir, şunları söyledi:

"Bu nedenle Komagene gibi işini kitabına uygun yapan şirketlerin maliyetleri, merdiven altı üretim yapan firmalara göre elbette farklı. Otobüs altında karton kutuda saatlerce yolculuk eden çiğköfte ile soğuk araçla teslimat yapılan sağlıklı ve hijyenik çiğköftenin maliyeti aynı değil. Ayrıca sektörde çalışacak eğitimli eleman konusunda ciddi sıkıntılar var."

Komagene'in 2005 yılından bu yana 11 yıldır faaliyetini sürdürmekte olduğunu ve etsiz çiğ köftenin mucidi olduğuna dikkat çeken Çetin Tekdemir, "Etsiz çiğ köfte, lezzetli, sağlıklı, doyurucu, uygun fiyatlı, çabuk hazırlanması sebebiyle fastfood ürünlerine ciddi rakip oldu ve hızla sevildi. Keyifle yenen bir ürün olduğundan arkadaş ortamlarında ve misafir ağırlarken veya misafirliğe gidilirken tercih edilen bir ürün oldu. Kendimize belirlediğimiz hedef müşteri kitlesi genel nüfusun yaklaşık yüzde 90'ını oluşturmakta bu nüfusa her gün, fiyat, kalite, sunum açısından oldukça uygun bir ürün sunmanın mutluluğunu tadıyoruz" dedi.

Yatırımın düşük olması sebebiyle çok fazla perakende noktasının açılmasının müşterilerin kolayca bu ürüne ulaşmasını sağladığını, bunun da sektörü büyüten ve tutulmasına fayda sağlayan etkenlerden biri olduğunu belirten Tekdemir, "Sektörde irili ufaklı 100'den fazla farklı şirket var. Tek şubeli şirketler kadar Türkiye'nin en büyüğü unvanına sahip Komagene gibi 870 şubelik dev firmalarda bu alanda faaliyet gösteriyor. Sektörün tahminen yarıya yakını İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Türkiye'nin her bölgesinde çiğköfteci var fakat her ilinde şubesi olan tek marka Komagene'dir" dedi.

YURT DIŞINA AÇILIYOR

İstanbul'da 6900 m2 kapalı alana sahip fabrikalarında üretim yaptıklarını, Türkiye'de 7 tane toplam 4000 m2 kapalı alana sahip bölge deposuna sahip olduklarını belirten Tekdemir, 8. soğuk hava depolarını da yakında Merzifon'da açacaklarını belirtti.

Almanya Köln'de 900 m2 kapalı alana sahip bir fabrikaları daha olduğuna dikkat çeken Tekdemir, hali hazırda yurt dışında 9 ülkede 20'yi aşan şubeye ulaştıklarını vurguladı. Tekdemir, Komagene olarak ayrıca Avrupa ülkelerinde ise yeni bir Wrap konseptiyle dikkatleri çekmeye başladıklarını belirterek "Örneğin Hollanda'da müşterilerimizin yüzde 70'i Hollandalı, bu ilgi bizi dünyaya açılma konusunda daha da cesaretlendiriyor" dedi.

Besleyici lezzetin tüm sofralarda daha fazla yer alması için her ayın 15'ini Türkiye'nin Çiğ Köfte Günü olarak ilan ettiklerini ve artı yüzde 50 hediyeli kampanya ile büyük ilgi gördüklerini vurgulayan Tekdemir; sözlerini şöyle sürdürdü: "Üretimde birinci kalite hammadde kullanıyoruz. Komagene olarak herhangi bir katkı maddesi, bulyon, çin tuzu (MSG) kullanmadan Türk Gıda Kodeksine uygun üretim yapıyor ve tüm şubelerimize soğuk zincir kırılmadan kapıya kadar sevkiyat yapan sektörlerde tek markayız. Sektörde sadece Komagene olarak ürün içeriğinde ceviz, fındık ve bademi ilave ederek üründe de rakiplerimize göre farklılık oluşturuyoruz."

Hızlı bir büyüme modeli tercih ettiklerinin altını çizen Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir, şunları söyledi:

"2016 yılı sonuna kadar 10 bin TL + KDV olan franchise bedelini almama kararı aldık. Bu kadar ile kalmayıp açılışta franchise işletmelerimize 100 kilo çiğ köfte hediye ediyoruz. Sadece kurulum ve işletme giderlerini karşılayarak Komagene franchise işletmesi olabilme imkanı sunuyoruz. Yeni iş modelimizle Türkiye'nin en fazla talep alan franchise ağına sahibiz. Franchise işletmelerimize her fırsatta yenilikler ve yeni kazanç kapıları sunan Komagene olarak son olarak aldığımız V-label sertifikası ile de vegan ve vejetaryen beslenmeyi tercih edenleri gözardı etmiyoruz. Komagene, çiğ köftenin yanı sıra tavuk pilav ve içli köfteleri, her geçen gün artan meze çeşitleri, şerbetli ve sütlü tatlı seçeneklerinden oluşan farklı tatlarla menüsünü zengin tutarak yılın her döneminde canlı kalarak gelir devamlılığı sağlıyor" dedi.

AVM'lerde stand/kioks olarak yer aldıklarını belirten Tekdemir, "Komagene franchising sistemi, 20-40 bin TL arası bir bütçe ile sürekliliği olan ciddi bir gelir sağlanmasına olanak sağlıyor. 2016 yılındaki hedefi olarak Türkiye'de hali hazırda 870 olan şube sayımızı 1050 şubeye, yurt dışındaki şube sayısını 10 ülkede 35 şubeye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yıl İstanbul'un Avrupa yakasında yeni 150 bayi açıp, tüm AVM'lerde yer alacağız" açıklamasında bulundu.

Komagene Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tekdemir; kendi sektörlerinde lider bir dünya markası olmak vizyonuyla çıktıkları yolda örnek bir franchising sistemini de geliştirerek franchise işletmelerimizin de kazandığı bir sistem oluşturduklarını ve sürekli değişim ve gelişim sağladıklarını söyledi.

Bu bağlamda Komagene olarak bu yıl bir ilke daha imza attıklarını anlatan Tekdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Markamızı uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla ürün, ekipman, inşaat ve yönetim standartları oluşturarak bir Operasyon Kitabı oluşturduk ve tüm işletmecilerimizle Türkiye geneli yaptığımız Franchise toplantılarıyla paylaştık. Kendi sektörümüzde 28 kişiden oluşan saha ekibine sahip tek markayız. Saha ekibimiz franchise işletmelerimize destek olmak, yönlendirmek ve onların işlerini geliştirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title