Haberler

Kolombiya'daki İç Savaşı Sonlandırmak İçin Dostluk Maçı Düzenlenmesi İstendi

Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'da 50 yıldan fazla devam eden iç savaşı sonlandırmak için hükümet ile gerillalar arasında bir dostluk maçı düzenlenmesi istendi.

Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'da 50 yıldan fazla devam eden iç savaşı sonlandırmak için hükümet ile gerillalar arasında bir dostluk maçı düzenlenmesi istendi. Başkent Bogota Belediye Başkanı Gustavo Pedro tarafından başlatılan bu girişimin hayata geçmesi halinde Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile barış görüşmelerini yürüten, aralarında generallerinde bulunduğu Juan Manuel Santos hükümeti yanlıları aynı sahada forma giymiş olacak.

Latin Amerika'nın en uzun çatışmalarından biri olarak kabul edilen, FARC ile Kolombiya ordusu arasında 1964 yılından beri devam eden savaşta şu ana kadar 220 bin kişi hayatını kaybederken yaklaşık 5 milyon kişi de yerlerinden edildi. Kolombiya'da devlet başkanlığına ikinci kez seçilen Juan Manuel Santos 2012 yılında Küba'nın önderliğinde barış görüşmeleri başlatmıştı. Bogata Belediye Başkanı Gustavo Pedro, FARC gerillaları ile hükümet yanlıları arasında oynanacak futbol karşılaşmasının Küba'nın başkenti Havana'da düzenlenmesini istedi. Bu girişime dünya futbolunda efsane olmuş eski futbolcuların da davet edileceğini hatırlatarak karşılaşmanın adının da "Barış için futbol" olacağını belirtti. Kolombiya basını ise bu fikre destek vererek Küba'da yaklaşık 3 yıldır devam eden ve zaman zaman tıkanan barış görüşmelerine bu dostluk maçının tarafları daha da birbirine yaklaştıracağını savundu.Havana'daki karşılaşmaya gerilla liderlerinin tam kadro katılacağı ileri sürülürken hükümet tarafından ise bu konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Pedro Rodríguez Ledesma Kolombiya Küba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title