Haberler

Kölnlü Ressam Şaziye Arslan'ın Resimlerine Yoğun İlgi

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Ressam Şaziye Arslan, Türk kahvesinin telvesi ile Ren Nehri'nin suyunu kullanarak yaptığı akrilik boya resimleriyle beğeni topluyor.

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Ressam Şaziye Arslan, Türk kahvesinin telvesi ile Ren Nehri'nin suyunu kullanarak yaptığı akrilik boya resimleriyle beğeni topluyor. İlkokul mezunu olan ve resim yapmaya 34 yaşında başlayan Arslan'ın açtığı sergilere özellikle Alman sanatseverler ilgi gösteriyor. Evli ve üç çocuk annesi Ressam Şaziye Arslan, Türk kahvesinin telvesi ile Ren Nehri'nin suyunu karıştırarak iki kültürü birleştirdiğini söylüyor. Eğitim durumu ile ilgili olarak, "Sanat için ille de üniversiteye gitmek lazım değilmiş" diyen Arslan, aslında herkesin sanatçı bir ruha sahip olduğuna inanıyor.

"Bir kız olarak şansım yoktu"

Yozgat'ın Büyükkışla köyünde doğan ve 14 yaşında evlenerek Almanya'ya gelen Şaziye Arslan 15 yaşında anne oldu. Üç çocuğunun da üniversite eğitimi almasını sağlayan Şaziye Arslan, daha sonra hayalini gerçekleştirmek için resim yapmaya başladı. Ressam Şaziye Arslan sanatı ve yaşamı hakkında şunları söyledi: "Doğduğum yerde şansım sadece ilkokulu okumaktı. İsterdim ileri gitmeyi ama şansım yoktu, belki de bir kız olarak. Küçüklükten beri sanata ilgim vardı. Çocuklarım okullarını bitirdikten sonra sıranın bana geldiğini anladım ve sanat üzerine eğitim gördüm; hala da görüyorum. Sanat eğitimlerine 34 yaşında başladım. Sanata ilgim olduğu için daha önce de küçük şeyler yapıyordum ama kimseye göstermiyordum yaptıklarımı, utanıyordum. Düşünüyordum ki sanat için ille de üniversiteye gitmek lazım. Sonra farkına vardım ki o kadar güzel şeyler yapıyorum, niye saklayım. Öyle çıkarttım ortaya."

Şaziye Arslan, ailesinin ve yakın çevresinin kendisine büyük destek sağladığını da ifade etti.

Ressam Şaziye Arslan'nın resimleri 31 Temmuz 2016 tarihine kadar Kalk-Mülheimer Str. 320, 51065 Köln adresindeki Kunstmeile Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Şaziye Arslan pazar günleri 15.00-18.00 saatleri arasında sanatseverlere resimlerini bizzat kendisi anlatıyor ve sanatı hakkında bilgiler veriyor. - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arslan Türk Ren Nehri Almanya Köln Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title