Haberler

Köln'de Sözde Ermeni Soykırımı Anıtı'na Onay Verildi

Almanya'da Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sözde Ermeni Soykırımı Anıtı için onay verdi.

Almanya'da Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sözde Ermeni Soykırımı Anıtı için onay verdi.

Köln Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ana Komisyonunda alınan karara göre anıt, Lehmbacher Weg Mezarlığı'na dikilecek. Toplam 5 bin üyesi bulunan Köln Ermeni-Hristiyan Cemaati'nin Yeşil Alanlar Komisyonu'na başvurusuyla gündeme gelen sözde Soykırımı Anıtı, daha sonra Şikayet Komisyonu'na taşınmıştı. 2015 yılı sonunda Şikayet Komisyonu'ndan olumlu yönde karar çıkmasının ardından, konu Ana Komisyon'un gündemine gelmişti.

Müslümanların da olduğu mezarlığa dikilecek

Müslümanlara ait bir bölümün de bulunduğu Lehmbacher Weg Mezarlığı'na sözde Soykırım Anıtı'nın dikilecek olmasına, Köln Türkleri Dayanışma ve İnisiyatif Platformu'nun Sözcüsü Levent Taşkıran tepki gösterdi. Soykırım Anıtının dikileceği mezarlık önünde açıklama yapan Levent Taşkıran, "Platform olarak bu konuyu yaklaşık iki yıldır takip ediyoruz. Köln Belediyesi ve Köln'deki siyasi partilerle gerekli görüşmeleri yaptık. Ama maalesef olay, Ana Komisyon'da bizim hiçbir şekilde görüşümüz alınmadan, bütün fraksiyonların da ortak kararı olarak aleyhimize gelişmiştir" dedi. Kararın siyasi olduğunu savunan Sözcü Taşkıran sözlerini şöyle sürdürdü: "Görüşmelerde biz, her taraftan insanların öldüğünü ve bunların topluca anılması gerektiği önerisini sunduk. Buna da sıcak bakılmadı. Bu şekilde bir karar alınması buradaki Türklere saygısızlıktır. Bu kararı tanımıyoruz ve antidemokratik buluyoruz."

Köln Büyükşehir Belediyesi Başkanı Henriette Reker, kararın tüm fraksiyonların birliğiyle alınmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Köln Anakent Belediye Meclisi Üyesi Malik Karaman (SPD), DHA'ya yaptığı açıklamada, kendisinin kararın alındığı Ana Komisyon'da görevli olmadığını ifade etti. Karaman, alınan kararın kesin olduğunu ve uygulanması için başka bir oylamaya ihtiyaç bulunmadığını açıkladı.

(Fotoğraflı)

Görüntü Dökümü:

-Anıtın dikileceği mezarlıktan görüntüler

-Sözcü Levent Taşkıran'ın açıklamaları - Köln

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taşkıran Almanya Sözcü Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title