Haberler

Köln'de PKK Yandaşlarına Tepki

Almanya'nın Köln kentinde "küçük İstanbul" olarak bilinen Keup Caddesi esnafı geçen pazar günü PKK terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğrayan S.C. adlı Türk'e destek vererek saldırganları kınadı.

Almanya'nın Köln kentinde "küçük İstanbul" olarak bilinen Keup Caddesi esnafı geçen pazar günü PKK terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğrayan S.C. adlı Türk'e destek vererek saldırganları kınadı.

Keup Caddesi Esnaf İnisiyatifi Başkanı Meral Şahin, yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirerek caddelerini her ne sebeple olursa olsun siyasi platform olarak kullanmak isteyenlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Şahin, şehir merkezinde terör karşıtı gösterilerin düzenlendiği ve terör örgütü yandaşlarının olaylar çıkardığı bir günde, çok sayıda yabancı kökenlinin yaşadığı Keup Caddesi'nde özel önlem almadığı için Alman polisini eleştirdi.

Keup Caddesi'ndeki dükkan ve restoran çeşitliliğine dikkati çeken Şahin, şunları kaydetti:

"Bu cadde tadı damağımızda olan bir cadde ve bu tadı bozmaya çalışanlara fırsat vermek istemiyoruz. Esnafımız son derece üzgün, böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını istiyoruz. Çok zorlukları aşarak bu günlere geldik, bu emekleri bir olaya feda etmeyelim. Caddemizi siyasi oyunlara alet etmeyelim rica ediyorum. Caddemizi bu tür kötülüklerden hep birlikte koruyalım."

Şahin, olay çıkaranların caddeyle kesinlikle alası olmadığını ifade ederek olayın dükkanların yarısının kapalı olduğu bir pazar günü iki dakika içinde gerçekleştiğini anlattı.

Bu tür şiddet olaylarının caddelerinde olmasını asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Meral Şahin, saldırıya uğrayan kişiye tüm esnaf adına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Şahin, 2014 yılından beri ırk, din, dil ayırt etmeksizin caddelerinde düzenledikleri "Birlikte" festivalinin bu yıl 5 Haziran 2016'da yapılacağını hatırlatarak "Biz kardeşlikten, biz güzelliklerden, biz barış içinde yaşamaktan yanayız." dedi.

Köln'ün "küçük İstanbul" olarak bilinen caddesinde meydana gelen olayda, caddede aracının içinde oturup arkadaşını bekleyen 38 yaşındaki S.C, aracında Türk bayrağı ve üç hilal amblemi olduğu gerekçesiyle 50 civarında PKK yandaşının saldırısında yaralanmıştı.

Saldırıya uğrayan S.C'ye esnafın yardımcı olmaması sosyal medyada eleştiri konusu yapılmış ve sosyal paylaşım sitelerinde Keup Caddesi esnafını protesto etme çağrıları yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Meral Şahin İstanbul Almanya Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title