Haberler

Kolektif Yaz Kampı

Dikili'nin Bademli köyünde bu yıl 8'ncisi gerçekleşen Kolektif Yaz Kampı'nda Gazeteci Yazar Can Dündar ve Sanatçı Şebnem Dönmez, Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve kendilerini 'genç çapulcular' olarak tanımlayan gençlerle 'Gezi direnişi ve isyan günleri' adlı söyleşide bir araya geldi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, BKM oyuncularından Şevket Süha Tezel'in de izlediği söyleşiye konuşmacı olarak gençler adına Barış Altay katıldı.

Söyleşide, Gezi Parkı yaşananları ile ilgili konuşan Gazeteci Yazar Can Dündar; "Yıllardır bu ülkenin beklediği şeyi yaptınız. Bizim kuşak olarak hep hasretini çektiğimiz şeyi yaptınız. Nasıl yaptınız bilmiyorum ama gerçekten dünyada ses getiren bir şey yaptınız. Türkiye'nin gidişatını değiştirdiniz. Bu çok kıymetli bir şey" diye konuştu. Bu isyanın, siyasi bilince sahip olmayan insanların çok basit bir özgürlük talebiyle başladığını belirten Dündar, şunları söyledi: "Bu hareketin ayırt edici birkaç özelliği var. Birincisi milliyetçilik yoktu bu hareketin içinde, ikincisi darbecilik yoktu, tersine anti militarist bir hava çok net teneffüs ediliyordu. Üçüncüsü hiyerarşik değildi. Zannedildiği gibi 'birisi emir veriyor ve biz onu yapıyoruz' diye bir durum yoktu. Dört, politik önderlik yoktu. Tamamen kendinden gelişen ve tamamen demokratik katılıma dayalı bir hareketti bu. Beş, dışlayıcı değildi. Herkesi kucaklamayı bildi. İnanılmaz bir kucaklayıcılığı vardı. En önemlisi ve altıncısı şiddet yoktu. Bu inanın hareketin altın değerindeki göstergesiydi. Bugün bu hareket yenilmediyse, korku oluşturduysa nedeni şiddet içermemesiydi. Çünkü siz, sizin üstünüze gelen yüzlerce polis ve o kadar şiddetin karşısına Duran Adam gibi dünya eylem literatürüne giren bir eylemi yapıp, tek başına bir insanın durarak ta o tomayı durdurabileceğini gösterdi."

Sanatçı Şebnem Dönmez ise yaşadıklarını değerlendirerek toplumun demokratik hakkını şiddetsiz bir biçimde gösterdiğini ve ülke için önemli bir iş başarıldığını dile getirdi.

Söyleşi sonrası yapılan etkinliği değerlendiren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ise; "Gençlerin katıldığı formda Gezi Parkı hareketi değerlendirilmeye devam edildi. Sorunların masaya yatırılması ve gençlerin katılımı oldukça önemli. Yaptıkları işi çok önemsiyorum ve elimden gelen katkıyı göstermeye devam edeceğim" diye konuştu

2 Ağustos tarihine kadar sürecek kampta; fotoğrafçılık, şiir, müzik, heykel, toplumsal hareketler ve medya, sinema, mızıka, üniversite gibi uzman yürütücülerle pek çok atölye gerçekleşiyor. Kamp boyunca gerçekleştirilen söyleşilerde gündemde olanlardan bilimsel konulara, felsefeye, sanata, spora dair kapsamlı tartışmalar yapılarak bilgi aktarımı sağlanıyor. Sabaha kadar sürecek film gösterimlerinde birçok film yine öğrencilerle buluşuyor. Kamp boyunca Batu Mutlugil Band, Karmete, Yeni Türkü, Grup Praksis gibi konserler düzenleniyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Şebnem Dönmez Can Dündar Bademli Dikili Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title