Haberler
BBC

Koleksiyoner Trump'ın Araba Kullanması Yasaklanacak

Güncelleme:

ABD'de yeni ve eski başkanların kamuya açık yollarda araba kullanması yasak olduğu için büyük bir araba koleksiyonuna sahip Donald Trump, sürücülüğe ara vermek zorunda.

ABD'nin 45. Başkanı olarak Donald Trump'ın seçilmesiyle birlikte ulaşım alanındaki haberlerde de siyasi içerik artış gösterdi. Donald Trump'ın oldukça büyük bir otomobil koleksiyonu var; ancak bunları istediği gibi kullanamayacak. ABD'de yeni ve eski başkanların kamuya açık yollarda araba kullanması yasak; sadece gizli servis onlara refakat ettiğinde yola çıkabiliyorlar.


BAŞKAN YARDIMCILARI İÇİN DE GEÇERLİ

Aynı şey başkan yardımcıları için de geçerli. Fakat motorlu taşıtlarla ilgili Amerikan yapımı Jay Leno's Garage adlı bir televizyon programı için Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın direksiyona oturmasına izin verildi. Biden güvenlik tedbirleri alınan yolda 1967 model Corvette marka otomobilini kullandı.


BU ARAÇLARI KULLANAMAYACAK

Peki Trump'ın sahip olup da kullanamayacağı otomobiller hangileri?

Bu uzun listedeki araçlar arasında 2003 model Mercedes-Benz SLR McLaren, 1956 model Rolls-Royce Silver Cloud, 2011 model Chevrolet Camaro Indy 500 Pace Car ile 24-Karat Altın Orange County Chopper marka motorsiklet bulunuyor.

FIRST LADY UÇAĞIN TASARIMINI DEĞİŞTİRECEK Mİ?

ABD'de başkanları taşıyan uçaklara Air Force One adı veriliyor. Bu uçakların iç dekorasyonu ise 'first lady'nin işi.

ABD Air Force pilotu Ron Wagner başkan uçağına dair bildiklerini Quora anket sitesinde paylaşmış, eski 'first lady'lerin uçaktaki halı döşeme, kristal, çatal bıçak takımı ve boya seçimine ilişkin tercihlerinden söz etmişti.


Melania Trump uçağın iç tasarımını tümüyle değiştirecek mi yoksa Michelle Obama'nın izinden mi gidecek bunu zaman gösterecek.

BBC

Donald Trump Joe Biden Jay Leno Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title