Haberler

Kocatepe'den İzmir'e Taarruz Yolculuğu

Türkiye Emekli Subaylar Derneği öncülüğündeki 4 kişilik bir grup, Büyük Taarruz’un 92. yılını kutlamak için Afyonkarahisar Kocatepe’den başlattıkları 440 kilometrelik yürüyüşü, İzmir Belkahve’de sona erdirdi.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği öncülüğündeki 4 kişilik bir grup, Büyük Taarruz'un 92. yılını kutlamak için Afyonkarahisar Kocatepe'den başlattıkları 440 kilometrelik yürüyüşü, İzmir Belkahve'de sona erdirdi.

Büyük Taarruz'un başladığı gün olan 26 Ağustos'ta yürüyüşlerine başlayan Emekli Albay Güven Kaya, Şafak Aksoy, Mecit Uçarkış ile sivil vatandaş Cumhur Denizkıran, 14 gün boyunca taarruz mücadelesinin yapıldığı yolları katederek İzmir Belkahve'ye ulaştı.

Yürüyüşü geçtiğimiz sene tek başına yaptığını, bu sene ise biri sivil olmak üzere 2 asker arkadaşı ile birlikte gerçekleştirdiğini kaydeden Emekli Albay Güven Kaya, yolculuğun zorlu geçtiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bol güneş, bol oksijen, bol araba gürültüsü, bol köpek her şeyin en fazlası mevcudiyetini koruyordu. Güzeldi, anlamlıydı bizim için. Zaten bunu bilerek, isteyerek yaptık. Tahkim ve imha ekibinin hızına uyarak gelmek zorundasınız bu yolları ve 14 günde bitirdik. Onların geçtiği yerden geçtiğiniz için ara vermek gibi bir lüks olmuyor. Bazı yerlerde ara verip bazı yerleri hızlı geçtiğimiz zaman işin mantığına uymuyor. O günkü dönemin teçhizatı, bu yollar bu arazi gerçekten çok zor aşılmıştır. Bizim ayağımızda 2014 model teçhizat ve malzeme var. Onlarda ise 1921-22 yıllarının hatta daha gerisinin teçhizat malzemesi vardı ama arazi yine aynıydı."

Her vatandaşın Büyük Taarruz'un verildiği savaş meydanlarını görmesi gerektiğine dikkat çekerek, "26 Ağustosa başlayan yürüyüşümüz yaklaşık 400 kilometreyi aşmıştır. Yürüdüğümüz güzergahta savaş meydanlarını dolaştık. Bu toprakları bizlere armağan eden Atalarımızın kanlarını döktüğü o alanları görmek bambaşka bir güzellikti. Bütün halkımızın oralara gidip, o duygularını yaşamasını temenni ediyorum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kocatepe Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Bilen KAYA:

Garip bir milletiz. En basit konularda, hatta yalakalık yaptığımız adamlara bile '' bu millet seninle gurur duyuyor diye '' şaklabanlık yapıyoruz. Oysa gerçek anlamda gurur duyulacak insanlar Siz''lersiniz. Evet ben kendi adıma '' SİZ''İNLE GURUR DUYUYORUM''.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title