Haberler

Kocasinan Kültür Merkezinin Temeli Atıldı

Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kocasinan Kültür Merkezinin temel atma törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Milletin benliğini bilen, kimliğini koruyan bir devlet olmazsa o devletin bekası olmaz" dedi.

Bakan Güllüce, Kocasinan Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Güllüce, Türkiye'de insanların öz kültüründen uzaklaştığını, bu kültür hamlesinin ülkenin en önemli problemlerinden olduğunu söyledi.

Devletin temelinin kültür üzerine kurulduğunu ifade eden Güllüce, "Milletin benliğini bilen, kimliğini koruyan bir devlet olmazsa o devletin bekası olmaz. O yüzden kültürel hizmetler, neredeyse savunma hizmetlerinden daha önemlidir desem mübalağa olmaz. Türkiye'de yaşayan herkes kültürel bir saldırıyla karşı karşıyadır. Çocuklarımıza, bizim kendi türkülerimizi, şarkılarımızı, horonumuzu bilemeden önce başka şeyler öğretiliyor. Şu araçla bu araçla, kendisine yabancı olan bir milletten olmaya başlıyor..." diye konuştu.

Güllüce, Türkiye'deki birçok vatandaşın giydiği tişörtten dinlediği müziğe, okuduğu kitaba kadar, kültürel anlamda yabancı, başka şeylerle muhatap olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Gençlerimize sahip olamamak ciddi bir sorun. Bu ciddi anlamda ülkemizin bir sıkıntısı. Özellikle genç kuşaklarımıza yeterince sahip olamamak gibi bir sıkıntı... Atalarımız 'Ot bile kökünün üstünde biter' der. O yüzden ben bu tarz kültür merkezlerini çok önemli buluyorum. Değerli başkanımızı bu projeden dolayı kutluyorum. Sokaktaki beyin kirliliğinden kurtulup kültür merkezlerinde, kendi şarkısını söyleyen, kendi oyunlarını oynayan, kendi kültürünü yaşatan nesiller hazırlamalıyız."

"Biz misafirperver bir ülkeyiz"

Bakan Güllüce, ülkenin çok büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılardan AK Parti dönemiyle kurtulduğunu ifade ederek, "Sokaklarda her gün lider yetişmiyor. Allah bir ikramda bulundu, bu memlekete bir lider verdi. Sayın Başbakan Erdoğan'ın 10 yıl içinde bu ülkeyi nereden nereye getirdiğini gördünüz" dedi.

Türkiye'nin ekonomisinin iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Güllüce, insanların yaşam standartlarının arttığını belirtti.

Güllüce, her kesimden insanın artık uçağa bindiğini dile getirerek, "Düne kadar uçakla gitmek lüks bir şeydi. Bazıları diyorlar ki, 'uçaklar köylü kokmaya' başladı. Hay sen o köylünün kokusuna kurban olasın" diye konuştu.

Bakan Güllüce, gençlere kendilerini kültür saldırılarına karşı koruma uyarısında bulundu.

Türkiye'nin dünyadaki birçok fakir ve mağdur ülkeye yardım ettiğine işaret eden Güllüce, "Dev gibi bir milletiz. 700 bin Suriyeliyi yediriyoruz, içiriyoruz. Helal hoş olsun. Biz misafirperver bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Güllüce, Türkiye'nin dünyada saygın bir konuma yükseldiğinin altını çizerek, bir anısını paylaştı.

Konuşmanın ardından Güllüce, müteahhit firmanın sorumlusundan kültür merkezini daha erken bitirme sözü alarak, açılışa da bizzat katılacağını belirtti. Bakan Güllüce, beton dökme butonuna basarak merkezin temelini attı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bakan Güllüce'ye hediye sundu.

Törene, AK Parti İstanbul milletvekilleri Harun Karaca, Ünal Kacır, Bülent Turan, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kocasinan Kültür Merkezi

Toplam alanı 8 bin metrekare olacak kültür merkezinde, 2 bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşacak. bulunacak. Merkezde, 35 araç kapasiteli otopark ve sığınak, 85 kişilik ve 53 kişilik olmak üzere 2 sinema salonu, fuaye, kafeterya, 2 jimnastik salonu, soyunma odaları ve mescit yer alacak. Ayrıca, merkezde idari bölüm, kapalı sergileme alanı, bilgisayar atölyesi, bilgi evi, kütüphane, restoran, mutfak ve toplantı odaları bulunacak. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Kocasinan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title