Haberler

Kocasinan Belediyesi Temiz Çevre İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Sağlıklı çocuklar yetişsin diye çevreci belediyecilik anlayışıyla doğayı koruyarak çalışıyoruz. Böylece gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir Kocasinan bırakacağız." dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "İhtiyaç duyulan noktalarda bir taraftan yeni parklar oluştururken, bir taraftan da mevcut parkları bakımdan geçirmeye ve yenilemeye devam ediyoruz. Parklar da çocuklar güven içerisinde oyun oynarken, aileleri de huzurla dinlenebilsin diye kamelyalar oluşturuyoruz. Bunun yanında her mevsimin havasına göre çeşitli cinslerde çiçeklerle doğayı güzelleştirmeye özen gösteriyoruz. Ayrıca 'Temizlik imandandır' anlayışıylaprofesyonel bir şekilde bakım ve temizlik çalışmaları yaptığımızparkları, bahçeleri ve camileripırıl pırıl ve sağlıklı bir görünüme kavuşturuyoruz" dedi.

Kocasinan' ı görünümüyle ve havasıyla daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek için ağaçlandırma faaliyetlerine önem verdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "İlçenin ihtiyaç duyduğu park ve bahçe gibi pek çok alanda ağaç dikimi çalışmalarını sürdürüyoruz. Daha yeşil Kocasinan için 250 bin fidan dikiyoruz ve toplumda farkındalık oluşturmak için de birçok projeyi hayata geçiriyoruz" dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, sağlıklı çevre için geri dönüşüm çalışmalarına da dikkat çekti. Kocasinan Belediyesi bünyesinde ki kısa adı KAYÇEV olan Çevre Teknolojiler ve Enerji San. Tic. A.Ş. ile Türkiye genelinde geri dönüşümde ciddi rakamlara ulaştıklarını ifade eden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ilçede adeta geri dönüşüm seferberliği ilan ettiklerini vurguladı. Çevre kirliliğinin önüne geçip, geri dönüşüme yoğunluk vermeyihedeflediklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi, geri dönüşümle ülke ekonomisine değer katmayı başardı. Geri dönüşüm; bir nevi 'gelecek' demektir. Geri dönüşümün ülke ekonomisine ve doğaya katkıları yadsınamaz.Kağıt, metal, plastik, cam, kompozit ambalaj ve katı atıkları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Böylelikle çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz ve gelecek nesillere daha temiz Kocasinan bırakacağız" ifadelerini kullanarak, evsel ve geri dönüşümlü atıkların düzenli bir şekilde çıkarılması sağlamak amacıyla apartmanlara, periyodik olarak mavi renkli poşet dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Başkan Çolakbayrakdar, hem doğal kaynakları korumak hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini vurgulayarak,"Kaynaklarımızın israfını önlemenin yolu çevremizi korumaktan geçiyor. Bunu bir belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocasinan Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title