Haberler

Kocası Tarafından Öldürülen Kadın Toprağa Verildi

Konya'da dün sokak ortasında 2 yıldır boşanma ve nafaka davası devam eden kocası tarafından öldürülen kadın toprağa verildi.

Konya'da dün sokak ortasında 2 yıldır boşanma ve nafaka davası devam eden kocası tarafından öldürülen kadın toprağa verildi. Çiftin bir çocuklarının da cinayete kurban gittiği ortaya çıkarken, katil kocanın ilk eşinin de 35 yıl önce öldüğü, sonra diğer eşiyle evlendiği öğrenildi. Ayrılma aşamasında kadının eşine hakaret ve tehditten dava açtığı ancak şüphelinin beraat ettiği ortaya çıktı.

Olay, dün saat 16.15 sıralarında merkez Karatay ilçesi Karaaslan Hadimi Mahallesi Karaman Caddesi üzerinde meydana gelmişti. İddiaya göre, 3 çocuk annesi 51 yaşındaki Ayşe B., evine doğru yürürken 2 yıldır ayrı yaşadığı ve boşanma davaları devam eden kocası Ahmet B. (61) ile karşılaştı. Boşanma davası nedeniyle nafaka isteyen Ayşe B'ye bisikletinden inen Ahmet B., belinden silahını çıkartarak kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, bisikletle kaçan şüpheli polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsi sonrası 3 çocuk annesi kadının cenazesi yakınları tarafından alınarak, Bozkır ilçesi Sarıoğlan kasabası Kuzören Mahallesi'ne götürüldü. Baba evine getirilen cenaze, öğle namazı sonrasında meydana götürülerek kılınan cenaze namazından sonra Kuzören mezarlığında toprağa verildi. Cenazede Ayşe B'nin yakınları fenalık geçirdi.

Mahalle Muhtarı Osman Uğur, acı olayı dün öğrendiklerini belirterek, "21. yüzyılda kadına şiddetin bir örneğini daha gördük. Acı ve talihsiz bir olay, gönül böyle şeylerin olmasını istemiyor ama maalesef olmuş. Umarım hak ettiği cezayı alır ve bu tür şeyler yaşanmaz. Bu tür kadın cinayetlerinde katillerin en üst seviyeden cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

2 yıldır boşanma ve nafaka davası süren Ayşe B'nin kocası tarafından hakaret ve tehdide maruz kalması nedeniyle şikayetçi olduğu, açılan davada Ahmet B'nin beraat ettiği ortaya çıktı. Ayşe B. ile Ahmet B'nin oğullarından birinin ise 11 yıl önce cinayete kurban gittiği öğrenildi. Ahmet B'nin ilk eşinin 35 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu öldüğü, ardından Ayşe B. ile evlendiği belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kuzören Karaman Karatay Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title